Geboorte

Fractieblog-esme23-02-2011 16:53 23-02-2011 16:53

Getuige geweest van de geboorte van een kalfje. Prachtig! Na een uur aan de keukentafel te hebben doorgepraat met Jan Willem Schutte (boer en gemeenteraadslid) en Roelof Steenbeek (LTO) over de Ecologische hoofdstructuur en de toekomst van het Europese gemeenschappelijk landbouwbeleid zijn we gauw naar de stal gegaan, waar de geboorte aanstaande was. Jan Willem moest een handje helpen. Maar alles verliep voorspoedig. Hij doet het vaker...

Na de geboorte de rest van het bedrijf bekeken. De 130 koeien zijn gehuisvest in een mooie diervriendelijke stal, die ruimte zou kunnen bieden aan meer koeien. Maar ook zijn bedrijf verkeert in onzekerheid door het EHS-label wat boven de grond hangt, maar nog geen realiteit is.

Een Overijssels model van een akkoord van Utrecht zou ook hier uitkomst kunnen bieden. Het Akkoord van Utrecht is tot stand gekomen na intensief overleg tussen de provincie, LTO, natuurorganisaties en vele anderen die betrokken zijn bij de toekomst van het landelijk gebied. Daarmee kan het Akkoord op breed draagvlak rekenen. Staatssecretaris Bleker zou er goed aan doen om (ook in financiële zin) het Akkoord van Utrecht te omarmen. Het dreigement om een noodwet in het leven te roepen en de EHS te centraliseren raakt kant noch wal. Centralisatie leidt uiteindelijk tot minder resultaten en is ook duurder, omdat de provincies dichter bij de gebieden staan (draagvlak) en cofinanciering weten te realiseren.

Esmé Wiegman
Tweede Kamerlid ChristenUnie

Labels
Esmé Wiegman
fractieblog

« Terug

Reacties op 'Geboorte'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > februari

Geen berichten gevonden