Slob: laat ambulance ook met B-ritten op de vluchtstrook rijden

file snelweg 610x192_5maandag 28 maart 2011 21:29

Ziekenwagens moeten voortaan ook tijdens minder spoedeisende ritten gebruik kunnen maken van de vluchtstrook, vindt ChristenUnie Tweede Kamerlid Arie Slob. Ambulances mogen nu tijdens een rit waar geen spoed bij is (een B-rit) geen gebruik maken van de vluchtstrook als er file staat. Hierdoor kan het voorkomen dat ambulances met ernstige zieke kankerpatiƫnten in een file komt te staan.

Slob: ,,Dan moeten die ziekenwagens dus telkens afremmen en optrekken met ernstig zieke mensen aan boord. Dat terwijl lijnbussen op veel plaatsenwel gewoon op de vluchtstrook langs de file mogen rijden. Dat is niet uit te leggen. Ik pleit ervoor dat de regels snel worden aangepast, zodat ambulancechauffeurs zelf de afweging kunnen maken of zij van de vluchtstrook gebruik moeten maken.” Slob heeft schriftelijke vragen gesteld aan de minister van Infrastructuur en Milieu.
 
Vragen van het lid Slob (ChristenUnie) aan de minister van Infrastructuur & Milieu over ambulances op de vluchtstrook.
  1. Kent u de berichten ‘Niet met kankerpatiënten in de file’ en ‘Ambulances ook op vluchtstroken’? 
  2. Deelt u de mening dat het niet uit te leggen is dat lijnbussen via de vluchtstrook mogen rijden terwijl ambulances met ernstig zieke patiënten in de file moeten staan en steeds moeten optrekken en afremmen?
  3. Deelt u de mening dat een ambulancechauffeur beter dan de ambulancemeldkamer kan inschatten of gebruik van de vluchtstrook noodzakelijk is?
  4. Bent u bereid de regels aan te passen zodat ambulances ook voor B-ritten gebruik kunnen maken van de vluchtstrook?
 
Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > maart

Geen berichten gevonden