ChristenUnie pleit weer voor onderzoek MKZ-zaak

ChristenUnie Zuid-Holland verkiezingsprogramma onderdeel landbouw06-04-2011 17:45 06-04-2011 17:45

De ChristenUnie heeft dinsdag opnieuw gepleit voor een onafhankelijk onderzoek naar de vermeende MKZ-uitbraak in Kootwijkerbroek in 2001.

Die studie zou moeten gaan over het vrijgeven van alle relevante documenten over (het besluit tot) de ruimingen van destijds en de juiste interpretatie van die stukken, betoogde de partij in een schriftelijk overleg met staatssecretaris Bleker (Landbouw). Doel is antwoord te krijgen op de vraag of er wel of geen MKZ was in Kootwijkerbroek.

De partij concludeert, anders dan Bleker, dat volgens het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) niet is vast te stellen of de ruimingsmaatregelen terecht zijn genomen. Bleker stelt dat er volgens het CBb niet aan de testuitslag van de MKZ-besmetting kan worden getwijfeld.

De ChristenUnie vroeg Bleker dinsdag ook of hij vindt dat hij „integer” heeft gehandeld jegens de betrokkenen uit Kootwijkerbroek en of hij „volledige en waarheidsgetrouwe informatie” heeft verstrekt. De partij spoort Bleker aan de stukken, voor zover nog niet gedaan, vrij te geven.

(www.refdag.nl)

Labels
Esmé Wiegman
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > april

Geen berichten gevonden