ChristenUnie voorkomt extra bezuinigingen op ontwikkelingsorganisaties

2010_AP_Roel_Kuiper_610 voor site 112-04-2011 15:26 12-04-2011 15:26

Het kabinet moet een extra bezuiniging van 50 miljoen euro op ontwikkelingsorganisaties ongedaan maken. Dinsdag heeft de Eerste Kamer daarover een motie van ChristenUnie-senator Roel Kuiper aangenomen. Kuiper: ,,Deze bezuiniging was echt een stap teveel. Je kan niet plotsklaps het beschikbare budget nog een keer verminderen met eenderde.”

“De bezuinigingen zouden drastische gevolgen hebben voor de programma’s van organisaties. De continuïteit en kwaliteit van hun werk en behaalde resultaten zouden verloren gaan. De Eerste Kamer heeft daar terecht een stokje voor gestoken.”, aldus Roel Kuiper.

Het kabinet wil fors bezuinigen op ontwikkelingshulp. Daarbij worden ook ontwikkelingsorganisaties niet ontzien. De motie maakt de extra bezuinigingen tot 2015 ongedaan. De motie spreekt uit dat er ook na 2015 een oplossing moet worden gevonden in overleg met de organisaties zelf.

Kuiper: “Ontwikkelingsorganisaties zorgen voor draagvlak en zijn het gezicht van de Nederlandse OS-inspanningen in de samenleving.”

Alleen de VVD stemde tegen de motie van Kuiper.

 

Labels
Eerste Kamer
Roel Kuiper

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie voorkomt extra bezuinigingen op ontwikkelingsorganisaties'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > april

Geen berichten gevonden