Wiegman in de Volkskrant: verbod onverdoofd ritueel slachten te rigoureus

woensdag 13 april 2011 10:27

Een wettelijk verbod op het onverdoofd ritueel slachten van dieren vanuit het oogpunt van dierenwelzijn. Je geeft om dieren en je bent ervan overtuigd dat onverdoofd slachten onnodig extra zwaar lijden met zich meebrengt?

Labels
Dierenwelzijn
Esmé Wiegman
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Wiegman in de Volkskrant: verbod onverdoofd ritueel slachten te rigoureus'

MV
Geplaatst op: 13-04-2011 15:41 Quote
Koosjer eten heeft niets met het brengen van offers te maken. Moeten wij (als christenen) inbreuk plegen op zaken die horen bij het Joodse volk (Gods oogappel)...

Daarnaast wordt het halal-slachten gelijk getrokken met koosjer slachten, terwijl dit vaak vele malen zorgvuldiger gebeurt dan bij de halal slacht.

Het is overigens maar de vraag of het verdoofd slachten zorgvuldiger en diervriendelijker gebeurt dan koosjer slachten, wetenschapper zijn het hier niet over eens. Daarnaast is er -en dat werd gister nog eens benadrukt op TV- geen onderzoek gedaan bij het enige Joodse slager in Nederland terwijl er wel van alles over wordt geroepen.

Het is een schande wat er gebeurt een daad die uiteindelijk vooral de Joodse gemeenschap zal raken en daarom alle steun voor CU, SGP en CDA die tegen het voorstel zijn.
Vic Lamboo
Geplaatst op: 13-04-2011 19:17 Quote
Als christen zou je dierenwelzijn veel belangrijker moeten vinden. Ik had gedacht dat de CU dit zou begrijpen. Maar nu de CU dit niet doet, twijfel ik sterk aan het nut van een christelijke politieke partij. Blijkbaar is dat nut achterhaalt en vinden christenen het nodig het toe te staan om vanuit te traditie dieren te martelen.
wim
Geplaatst op: 14-04-2011 13:32 Quote
laten we de schapen stenigen om ze verdoofd te raken. wie gooien de eerste steen.
Eva v.S.
Geplaatst op: 20-04-2011 15:38 Quote
Anders dan de meeste plitieke partijen, heeft u een zorgvuldige afweging van argumenten. U gooit het Joodse kosjere slachten en het islamitische halal slachten niet op een hoop. (het toezicht op de kosjere slachtmethode is zeer streng en dat is bij halal slachten niet altijd het geval; kosjer slachten mag alleen uitgevoerd worden door een gediplomeerde rituele slachter, niet door een prive gelovige, etc.)
En u oppert de mogelijkheid, die er gewoon is, dat er verbeteringen in het kosjer en halal slachten kunnen worden aangebracht, zodat beide slachtmethodes kunnen blijven bestaan, en dieren toch niet onnodig hoeven te lijden. U noemt ook dat er behoorlijke controverses bestaan over het feit of de 'stunning' methode van verdoving (een pin door de hersenen schieten) wel zoveel diervriendelijker is dan een snelle halssnede met een vlijmscherp mes. Ik ben onder de indruk van uw integriteit en uw weigering mee te gaan met een vrij opgehitste mening van een algemeen publiek. (alsof Joden en moslims opzettelijk dieren martelen.) Ik heb verschillende malen reeds CU gestemd, de laatste twee verkiezingen niet, (om de huidige regering tegen te houden stemde ik op de PvdA) maar dat betreur ik nu.
Beatrice
Geplaatst op: 22-07-2011 08:42 Quote
Een zeer belangrijk element van 'mijn godsdienst' is mededogen, compassie. Niet alleen met mensen, maar ook met dieren.

'Geen offers wil ik, maar barmhartigheid.'

De CU is voor mij volledig door het ijs gezakt met haar opstelling. Afschuwelijk.
Nieuw bericht

Nieuwsarchief > 2011 > april

Geen berichten gevonden