Rijbewijs verlenging moet sneller en goedkoper

22-04-2011 14:08 22-04-2011 14:08

Ouderen, chronisch zieken en gehandicapten moeten veel te lang wachten op hun nieuwe rijbewijs en worden geconfronteerd met te hoge kosten voor medische keuringen. Ook worden besluiten over deze medische keuringen en de termijn waarmee een rijbewijs wordt verlengd niet of onvoldoende gemotiveerd.

Tweede Kamerlid Arie Slob heeft hierover een serie vragen gesteld aan minister Schultz van Infrastructuur & Milieu. Slob: “Het is onbegrijpelijk dat door de huidige procedures van het CBR mensen die een rijbewijsverlenging krijgen voor een jaar deze vrijwel onmiddellijk opnieuw moeten aanvragen om er zeker van te zijn dat ze weer op tijd zijn voor het volgende jaar.”

Deze week maakte het CBR bekend jaarlijks de kwaliteit van de geleverde diensten te gaan meten. Arie Slob: “Die kwaliteit is nu ronduit slecht. Het CBR moet wat betreft de ChristenUnie voor de zomer orde op zaken stellen en procedures inkorten. Er zijn genoeg voorbeelden van zaken die gelijk aangepakt kunnen worden.”

Het Kamerlid noemt in zijn vragen het voorbeeld van iemand die 3 maanden moest wachten op een reactie van het CBR en vervolgens te horen kreeg dat er alsnog een herkeuring nodig was. Slob: “En hiervoor gold weer een wachttijd van 4 maanden! Ondertussen verloopt in dergelijke situaties vaak het rijbewijs. Ik heb zelfs gehoord dat mensen hierdoor onverzekerd rondrijden.” Toen werd geklaagd bij het CBR over de lange wachttijd werd dit volgens Slob vergoeilijkt met de opmerking “U zult helaas enkele weken geen auto mogen besturen, maar u heeft het toch niet meer nodig voor uw werk?”. Slob: “Zo’n opmerking is onacceptabel. Ik verwacht van de minister dat zij de leiding van het CBR hierop aanspreekt”

Een praktisch verbeterpunt weet het Kamerlid al te noemen. “Ik heb begrepen dat de medisch adviseur van het CBR niet op de hoogte is van de datum waarop het rijbewijs verloopt. Als dat wordt aangepast worden hopelijk aanvragen tijdig afgehandeld.”

 

 

 

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Rijbewijs verlenging moet sneller en goedkoper'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > april

Geen berichten gevonden