Bestuur ChristenUnie: gezichtsbepalend politicus Rouvoet neemt afscheid

20110426-rouvoet-debat-kamer29-04-2011 08:32 29-04-2011 08:32

Het partijbestuur van de ChristenUnie heeft met respect kennis genomen van de beslissing van haar partijleider om na 17 jaar afscheid te nemen van politiek Den Haag. Partijvoorzitter Peter Blokhuis: ,,Met het vertrek van André Rouvoet verliest de ChristenUnie een bijzonder gewaardeerd en getalenteerd politicus.

In 2005 werd hij verkozen tot politicus van het jaar; met zijn staat van dienst dé politicus van dit decennium. André Rouvoet is, in de 11 jaar dat de ChristenUnie nu bestaat, in belangrijke mate gezichtsbepalend geweest voor de partij. We respecteren het besluit van André maar zullen hem bijzonder missen. Hij heeft een enorme inhoudelijke bijdrage geleverd aan de christelijke politiek en die op de kaart gezet in de afgelopen jaren. Hij bleek een scherpzinnig debater die bij uitstek in staat is geweest het gesprek aan te gaan met de politieke krachten rondom de partij."

Blokhuis noemt het bijzonder op welke wijze André Rouvoet zich sterk heeft ingezet voor belangrijke onderwerpen voor de christelijke politiek als het jeugd- en gezinsbeleid en het grondrechtendebat. Onder leiding van het duo Rouvoet en Slob werd de ChristenUnie dé dragende kracht van het vierde kabinet Balkenende van CDA, PvdA en ChristenUnie, waarin Rouvoet bovendien vice-premier werd. Blokhuis: ,,Een prachtig resultaat en een mijlpaal in het jonge bestaan van onze partij! Bij zijn vertrek overheersen bij het bestuur gevoelens van dankbaarheid voor wat God ons in André Rouvoet heeft gegeven. Wij wensen hem Gods zegen toe.’’

Het bestuur is blij met de verkiezing van Arie Slob als nieuwe fractievoorzitter van de Tweede Kamerfractie. Blokhuis: ,,Het bestuur heeft het volste vertrouwen in Arie Slob als fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer. Met Arie Slob krijgt de partij een politiek leider die heeft laten zien hoe hij opereert als Kamerlid en als fractievoorzitter; enthousiasmerend, verbindend en beslissend. Hij zal met de nieuwe fractie aan de slag gaan om het programma van de ChristenUnie gezicht te geven. De fractie krijgt daarbij de volle steun van het partijbestuur.”

 

Labels
André Rouvoet
Arie Slob
vertrek Andre Rouvoet

« Terug

Reacties op 'Bestuur ChristenUnie: gezichtsbepalend politicus Rouvoet neemt afscheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > april

Geen berichten gevonden