Palestijnse ex-sluipmoordenaar komt op uitnodiging van de ChristenUnie naar Nederland

vlaggen israel palestina10-05-2011 12:33 10-05-2011 12:33

Tass Saada (59) is een voormalig sluipschutter van Fatah en persoonlijk chauffeur van Yasser Arafat. Nu staat hij aan het hoofd van de hulpverleningsorganisatie Seeds of Hope in Jericho. Hij is schrijver van het boek Arafat was mijn held. Op uitnodiging van de ChristenUnie, uitgeverij Gideon en Xnoizz Flevo komt de Palestijn naar Nederland. Van 19 tot 24 augustus is hij in ons land en zal hij spreken met politici, met vertegenwoordigers van Joodse organisaties, met media, in kerken en gemeenten. Op zaterdag 20 augustus spreekt hij op het Xnoizz Flevo Festival.

Daar zal hij vertellen over zijn radicale bekering van sluipmoordenaar en vijand van Israël – in zijn jeugd ontmoette hij behalve Yasser Arafat ook Osama Bin Laden – tot christen en verzoener tussen Joden en Arabieren. Samen met ChristenUnie Tweede Kamerlid Joël Voordewind verzorgt hij een programmaonderdeel over vrede in het Midden-Oosten.

Voordewind is verheugd over de komst van Tass Saada naar Nederland: ,,De ogen van de wereld zijn al lange tijd gericht op de conflicten en de grootschalige protesten in het Midden-Oosten. De kiem van de aanslagen op 11 september lag in deze regio en wat er gebeurt rond het Israelisch-Palestijnse conflict en de Arabische lente is cruciaal voor de rest van de wereld. Het indrukwekkende verhaal van Tass Saada zal het Midden-Oosten en wat daar nu speelt heel dichtbij brengen.”

Uitgever Gerhard Rijksen: ,,Toen ik zijn boek voor het eerst las, in het Engels, kon ik het niet meer wegleggen. Zijn levensverhaal is indrukwekkend. Zijn liefde voor Palestijnen en Joden is de hoop voor deze regio.”

Het Xnoizz Flevo Festival is een plek waar jongeren in aanraking kunnen komen met een grote variëteit op het gebied van lifestyle, geloof, relaties, maatschappij en politiek. Ook de organisatie van het festival ziet er naar uit Tass Saada te mogen ontvangen: “Zijn getuigenis, zijn persoonlijke kijk op de politieke problemen in het Midden-Oosten zullen ongetwijfeld indruk maken op de jongeren en hen helpen het conflict beter te begrijpen.”

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > mei

Geen berichten gevonden