Problemen vrijwilligersvergoeding en de Belastingdienst: Geef uw ervaringen door!

Geld03-06-2011 10:54 03-06-2011 10:54

De afgelopen weken krijgt de ChristenUnie steeds meer berichten van vrijwilligers, die problemen hebben met de Belastingdienst. Tweede Kamerlid Carola Schouten: ,,De vrijwilligersvergoeding, waarvoor ze in aanmerking komen, wordt door deze vrijwilligers teruggestort als gift aan de (vrijwilligers)organisatie. Bij de aangifte Inkomstenbelasting kan de vrijwilliger deze gift vervolgens als aftrekpost opvoeren. Een constructie, die door de Belastingdienst ooit is goedgekeurd."

Schouten: ,,Maar nu blijkt dat veel vrijwilligers de gift toch niet hadden mogen aftrekken. Begin van dit jaar zijn de regels door het ministerie aangescherpt voor de giftenaftrek. Aangiftes van 2008, 2009 en 2010 worden nu volgens de aangescherpte regels beoordeeld. Dat vindt de ChristenUnie onterecht. Daarom heb ik aan de staatssecretaris van Financien gevraagd om in een brief tekst en uitleg te geven, waar we 15 juni a.s. met hem over zullen spreken."

Om een beeld te krijgen hoeveel vrijwilligers tegen dit probleem aanlopen, wil de ChristenUnie graag uw ervaringen horen. Laat ons weten of u – of uw vrijwilligersorganisatie – ook tegen dit probleem aanloopt. Wij bundelen de ervaringen en zullen dit gebruiken als achtergrondinformatie bij het overleg.

U kunt uw ervaringen mailen naar Carola Schouten: c.schouten@tweedekamer.nl

Labels
Carola Schouten
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden