ChristenUnie organiseert rondetafelgesprek over alcoholmisbruik

alcoholverbod06-06-2011 20:55 06-06-2011 20:55

Tweede Kamerlid Joel Voordewind organiseert donderdag 9 juni een rondetafelgesprek over de gevolgen en aanpak van alcoholmisbruik. Voordewind: ,,Het wordt tijd dat wij in Den Haag de verhalen van kinderartsen, wetenschappers, burgemeesters, politie-agenten en slachtoffers horen. Daarom organiseert de ChristenUnie een gesprek in de Tweede Kamer; om hun stem te laten horen. En laat dan het nuchter verstand zegevieren!"

Voordewind stelt dat de Nederlandse politiek al jaren constateert dat alcoholmisbruik onder jongeren een groot probleem is. Voordewind: ,,Maar, er is nog te weinig besef over de ernst van de schade die alcoholmisbruik aanricht in de levens van jongeren. Een toename van 37% van het comadrinken in 2010 en de verhalen uit het veld geven een schrijnend beeld dat veel ernstiger is dan de alcohollobby ons wil doen geloven. Wie kunnen die verhalen beter vertellen dan de mensen die er direct mee te maken hebben."

Het is volgens de ChristenUnie tijd voor een aanpak die werkt. Een voorbeeld: de campagnes van supermarkten om verkoop aan jongeren terug te dringen, hebben volgens de Universiteit van Twente “geen enkel effect” gehad. Voordewind: ,,Dan kan het toch niet zo zijn dat de supermarkten én de politiek zich hier weinig of niets van aantrekken en gewoon doorgaan met deze nutteloze campagne? Mijn nuchtere verstand zegt dan: die campagne klopt niet, doe er wat aan en zorg dat jongeren onder de 16 jaar geen alcohol meer krijgen!"

De rondetafel vindt plaats op donderdag 9 juni van 16:00 – 18:00 uur in de Van Mierlozaal in het Tweede Kamergebouw.

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden