ChristenUnie blij met vele reacties op PGB-standpunt

Thuiszorg-NB-large_2008_9_219546-72-61009-06-2011 13:04 09-06-2011 13:04

De ChristenUnie is fel tegen de geplande bezuinigingen op het persoonsgebonden budget (PGB) waar mensen met een beperking zelfstandig hun zorg mee kunnen inkopen. Veel mensen zullen door de bezuinigingen in grote problemen komen. Tweede Kamerlid Esmé Wiegman kreeg ruim 4000 reacties op de regeringsplannen en het ChristenUniestandpunt over de PGB. Hieronder reageert zij in een brief.

Lees onderaan dit bericht de brief aan de staatssecretaris van Bart, een 26-jarige student Natuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij leeft met een nog nooit eerder beschreven spierziekte en een incomplete dwarslaesie en vreest de gevolgen van de bezuinigingen op het PGB.

Geachte heer, mevrouw,

Ik wil u hartelijk danken voor uw e-mail aan de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie. U maakt zich zorgen over de toekomst van het pgb. Ik wil u danken voor uw persoonlijke verhaal en het delen van uw zorgen. De ChristenUnie maakt zich ook zorgen! In de brief van de regering die de Tweede Kamer vorige week ontving staan maatregelen die ervoor zullen zorgen dat mooie vormen van zorg zullen verdwijnen. De bezuinigingen die nu staan gepland zijn te kortzichtig en te gemakkelijk, er zijn namelijk andere manieren waarop er bezuinigd kan worden. Door Per Saldo wordt aangegeven dat het anders kan. Deze ideeën steun ik!

Staatssecretaris Veldhuijzen spreekt over een ‘kwaliteitsimpuls’ een ‘ombuiging’ en een ‘herinrichting’ maar u weet als geen ander wat voor een pijn deze maatregel zal veroorzaken.

Ik vrees dat er met deze bezuinigingen,  kosten worden doorschoven naar de toekomst en dat we er uiteindelijk allemaal niets mee opschieten.

Van de week zag ik het filmpje van Jan Troost ‘terug naar de bossen’. Dit toekomstbeeld stemt mij somber. Daar gaan al die jaren dat we ons hebben ingezet voor inclusief beleid.

Een groot deel van ons zorggeld gaat op aan vermijdbare ziektelasten. Dit heeft alles te maken met een ongezonde leefstijl. Ingrijpen op een ongezonde leefstijl vindt het kabinet betuttelend, maar ik vind het hoognodig en een prioriteit. Want als ik mag kiezen, dan ‘betuttel’ ik liever wat om mensen van overgewicht en tabaks- of alcoholverslaving af te helpen, dan dat ik met deze ongerichte bezuinigingen kwetsbare mensen hun regie ontneem!

Op korte termijn zal er in de Tweede Kamer gedebatteerd worden over de voorgestelde maatregelen. Ik zal tijdens het debat een lans breken voor al die mensen die hun pgb dreigen kwijt te raken!

Met vriendelijke groet,

Esmé Wiegman – Van Meppelen Scheppink

Tweede Kamerlid ChristenUnie

Lees hier onze eerste reactie op de brief van de staatssecretaris

Website van Per Saldo, belangenvereniging voor PGB-houders: www.pgb.nl

Donderdagavond om 19:45 uur is er debat over de bezuinigingen op PGB

Lees hieronder de brief aan de staatssecretaris van Bart, een 26-jarige student Natuurwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij leeft met een nog nooit eerder beschreven spierziekte en een incomplete dwarslaesie en vreest de gevolgen van de bezuinigingen op het PGB.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Brief_over afschaffing_PGB104,0 kBapplication/pdfdownload
Labels
Esmé Wiegman
Tweede Kamer
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie blij met vele reacties op PGB-standpunt'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden