Voordewind: “Kabinet houdt kleur op tv”

vrijdag 17 juni 2011 16:59

De ChristenUnie is blij dat het kabinet heeft gekozen voor kleur en diversiteit op radio en tv door de financiering te koppelen aan het aantal leden. Tweede Kamerlid Joël Voordewind: “Hierdoor vindt er een eerlijke verdeling plaats tussen de gefuseerde omroepen als de Tros en AVRO en de omroepen die zelfstandig doorgaan zoals de VPRO en EO. De zelfstandige omroepen worden zo niet afgestraft voor het feit dat ze een duidelijk profiel hebben en zij worden hierdoor niet naar de randen van de nacht verplaatst.” Voordewind reageert hiermee op de mediabrief van het kabinet.

De ChristenUnie is te spreken over het vereenvoudigen van het omroepbestel: “We krijgen een simpel bestel dat er ook voor zorgt dat er voldoende draagvlak blijft in de samenleving voor de publieke omroepen. Hoe meer leden, hoe meer geld. Ben je niet meer herkenbaar als omroep dan zul je leden verliezen. Een zelfde model als dat voor politieke partijen.”, aldus Voordewind.

Voordewind vind het een goed plan dat er geen cadeautjes meer verstrekt mogen worden voor lidmaatschappen: “Men moet gaan kiezen voor een omroep om wat die te bieden heeft en niet voor cadeaus of een goedkope omroepgids. Op deze manier dwing je de omroepen herkenbaar te zijn en dus moet je met aansprekende programma’s komen voor je leden. Daarmee wordt de pluriformiteit gegarandeerd van de publieke omroep”

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden