ChristenUnie en SGP zorgen voor voortzetting uitstapprogramma’s prostituees

prostitutie29-06-2011 16:16 29-06-2011 16:16

De ChristenUnie is blij met het nieuws van het Ministerie van Veiligheid en Justitie dat de bestaande uitstapprogramma’s ook vanaf 1 juli kunnen rekenen op financiële steun. De ChristenUnie heeft zich, samen met de SGP, voor ingezet. Tweede Kamerlid Carola Schouten: ,,De uitstapprogramma’s zijn positief geëvalueerd en de vraag hiernaar is groter dan verwacht. Vrouwen die uit een dwangsituatie willen stappen moeten hiervoor de ruimte krijgen.”

Op 16 december 2010 is met Kamerbrede steun een amendement van de ChristenUnie aangenomen om de financiering van uitstapprogramma’s voor prostituees voor het jaar 2011 voort te zetten. De uitstapprogramma’s zijn geëvalueerd. De evaluatie zou in april komen, maar verscheen twee maanden te laat, vorige week woensdag. En een week later, op vrijdag 1 juli, zou de financiering vanuit de RUPS-regeling stoppen.

De evaluatie is positief. De ontwikkeling van uitstapprogramma’s is geslaagd. En de belangstelling was veel groter dan verwacht. Maar ondanks de positieve evaluatie stond de continuïteit van de uitstapprogramma’s op losse schroeven. Doordat de evaluatie twee maanden te laat is afgerond, hadden de betrokken organisaties hadden voor vorige week woensdag ook geen argument in handen om gemeenten te overtuigen dat het anders zou moeten.

Schouten: ,,Ik wil de organisaties die ruimte bieden tot het eind van dit jaar. Daarom heb ik mij ingezet om de beperking dat het geld voor 1 juli moet zijn besteed op te heffen, zodat het geld dat door deze Kamer voor het hele jaar 2011 beschikbaar heeft gesteld, ook daadwerkelijk in heel 2011 besteed kan worden. Dat geeft de organisaties en de gemeenten de ruimte om op basis van de evaluatie te komen tot een daadwerkelijke continuïteit van de programma’s. Dat is nu geregeld.”  

Labels
Carola Schouten
Justitie
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > juni

Geen berichten gevonden