Nijmeegse vierdaagse lopen voor het goede doel

Banner-HenkGroenbos-nijmeegsevierdaagse-61011-07-2011 17:40 11-07-2011 17:40

De Nijmeegse Vierdaagse (19-22 juli) is een uitdaging voor elke wandelaar. Honderden kilometers worden afgelegd in een kleine week. Ook ChristenUnie-lid Henk Groenbos uit Rotterdam loopt mee dit jaar. Al voor de 21e keer. De 81-jarige Rotterdammer maakt er een sponsorloop van. Het geld dat hij inzamelt gaat naar het project "Adopt a Granny" van Dorcas. Maak hier kennis met Henk en ontdek hoe je hem kunt sponsoren.

Het Rotterdamse Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, Cynthia Ortega, is trots op haar plaatsgenoot: "Dat je op een dergelijke leeftijd, wil wandelen om ouderen in Albanie te helpen. Dat is klasse! Hij traint het hele jaar door om dit te doen. Het is ook een vorm van het laten zien dat je dankbaar mag zijn dat je gezond bent en dat je gezond drinkwater hebt, terwijl anderen dat niet hebben. Vier dagen lopen is zwaar, dat loop je niet zomaar uit, maar hij doet het met alle liefde om de zwakkeren en kwetsbaren bij te staan. Dat is echt het ChristenUnie hart, daarom dat ik iedereen oproep om Henk te ondersteunen."

Lees hier de brief van Henk

Je kunt Henk sponsoren door naar www.devierdaagsesponsorloop.nl te gaan en daar bij 'zoek een loper' 'groenbos' in te vullen. Of klik op onderstaande banner op direct naar Henks profiel te gaan.

De brief van Henk:

Aan: familieleden, vrienden, kennissen, buren, diverse verenigingen, bedrijven, etc.

Rotterdam, juni 2011

Beste mensen,

Zoals velen van jullie weten, ben ik een verwoed beoefenaar van de wandelsport en het jaar-lijkse hoogtepunt daarvan is wel de Vierdaagse van Nijmegen. Ook dit jaar ben ik, nu als 81-jarige, door de selectie gekomen en wanneer de gezondheid het toelaat zal ik  op 18 juli a.s. afreizen naar Nijmegen, startkaart afhalen en van dinsdag 19 tot en met vrijdag 22 juli voor de 21e keer, nu elke dag 30 kilometers lopen. Op die vrijdag hoop ik het nummer '21' op mijn medaille te kunnen spelden. Mijn loopnummer is ook dit jaar: 5478.

Zoals ik enkele jaren geleden ook al deed, wil ik me ook dit jaar weer laten sponsoren ten be-hoeve de Stichting Dorcas te Andijk, een goed doel, dat door het ANBI van een keurmerk is voorzien. De opbrengst voor de actie “Adopt a Granny' in Albanie was toen ruim € 3.500,- . Daarvan konden we in 6 'huisjes' electriciteit en sanitaire voorzieningen aanbrengen.  

De politieke situatie in Albanie is sinds 2005 weer enigszins stabiel, maar het land heeft nog een lange weg te gaan voor het tot de EU kan worden toegelaten. Het kent de laagste levens-standaard van Europa. De meest kwetsbare groep bestaat uit de ouderen, die van een pensioen van tussen de € 20,- en € 100,- moet rondkomen. Veel jongeren zijn naar het buitenland ver-trokken en zodra er gezondheidsproblemen komen, belanden de ouderen in een armoedige, uitzichtloze situatie. Bij de bepaling wie voor hulpverlening in aanmerking komt speelt reli-gieuze achtergrond geen rol. Het perspectief, dat Dorcas nastreeft, is dat families, kerken en overheid de zorg voor hulpbehoevende ouderen weer op zich kunnen nemen.

Mijn vraag aan jullie is nu: zou je - óf privé, óf als vereniging of bedrijf - me willen sponsoren met een bedrag(je), wat toch voor niemand een bezwaar zal hoeven te zijn. Besef: elke euro, die je stort, is belangrijk.

Het stichtingsbestuur van de Vierdaagse heeft besloten de sponsoring van dit jaar te centrali-seren (zie website 'devierdaagsesponsorloop'). Hiermee krijgen de sponsoren de garantie dat het bijeengelopen geld ook daadwerkelijk voor 100% bij Dorcas terecht komt.

Wil je op mijn vraag aan het begin van deze alinea positief reageren, dan verzoek ik je op de website  'devierdaagsesponsorloop.nl' te klikken op 'info sponsor', onderaan de info klik je op 'Ik wil sponsor worden', type in blokje 'Zoek op loper op achternaam of woonplaats': Groenbos, klik op 'Profiel' , onderaan de info klik je op 'Ja, ik wil Henk graag sponsoren',   hierna komt een formulier in beeld en dat kun je dan invullen en verzenden.

Degenen, die niet over internet-bankieren beschikken, kunnen Greet (mijn vrouw) of mij benaderen. Ik zorg dan wel, dat het door jou gesponsorde bedrag op de rekening van de Vierdaagse-sponserloop komt te staan.  

Bij voorbaat mijn dank voor je hulp. Ik hoop op een nog beter resultaat dan in 2007.

En wil je me in de Vierdaagseweek volgen, dan is op de website “Mijn Vierdaagse” van uur tot uur te volgen, waar ik op dat moment ben. M'n loopnummer is, zoals gezegd, 5478.

Met ene hartelijke groet,

Henk Groenbos,

Labels
Cynthia Ortega
In het land
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Nijmeegse vierdaagse lopen voor het goede doel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > juli

Geen berichten gevonden