ChristenUnie pleit voor strengere sancties militair regime Syrië

terre-syrie03-08-2011 16:32 03-08-2011 16:32

ChristenUnie buitenlandwoordvoerder Joël Voordewind pleit voor strengere sancties tegen Syrië naar aanleiding van het buitensporige militaire geweld. Voordewind is blij dat de EU daartoe bereid is maar hekelt de houding van de VN: “De geloofwaardigheid van de Veiligheidsraad staat wederom op het spel. Komen ze eruit en veroordelen ze het geweld gericht tegen onschuldige burgers of beperken ze zich tot een factor die in de marge wat roept over vrede en veiligheid?”

Naast een strenge veroordeling van de misdaden in onder andere de stad Hama moet de internationale gemeenschap volgens de ChristenUnie strengere sancties opleggen aan het militaire regime van Syrië. “Een volledig wapenembargo, een economische boycot en daging van Assad door het internationaal gerechtshof zijn hiervan een goed begin

Ambassadeur terug roepen
Voordewind wil ook dat de Nederlandse ambassadeur uit Syrië wordt teruggeroepen voor overleg. “Want in een land waar de president zijn volk uitmoord heeft onze ambassadeur niks te zoeken.” 

Arabische Liga
Naast sancties tegen het regime ziet Voordewind graag dat de Arabische Liga en de Verenigde Naties de handen ineen slaan en bemiddelen tot een staakt het vuren in Syrië. “Voor alle onschuldige burgers in Syrië is het van levensbelang dat het geweld zo snel mogelijk stopt. We kunnen dan ook niet achterover leunen, we moeten nu ingrijpen. Ik dring er dan ook bij minister Rosenthal op aan om in internationaal verband de Arabische Liga en de VN op te roepen om in beweging te komen.”, aldus Voordewind. 

Labels
Buitenlands beleid
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > augustus

Geen berichten gevonden