Schouten: btw-verlaging bouw verlengen is goedkoper dan nu stopzetten

starterswoningen zeewoldedonderdag 08 september 2011 14:42

De ChristenUnie vindt het onverstandig dat het kabinet vasthoudt aan het beƫindigen van de tijdelijke btw-verlaging voor de bouw. De Aannemersfederatie Nederland luidt de noodklok en verwacht dat er ongeveer 5000 banen zullen verdwijnen als gevolg van een terugloop van opdrachten. De ChristenUnie heeft in de Kamer voorstellen gedaan om de tijdelijke btw-verlaging voor de bouw te verlengen tot in ieder geval het einde van 2011. De maatregel stopt nu op 1 oktober dit jaar.

Tweede Kamerlid Carola Schouten: ,,Het is onverstandig dat het kabinet doof lijkt voor signalen uit de bouwwereld. De maatregel verlengen is goedkoper dan wat we riskeren met het stopzetten ervan: mogelijk 5000 mensen zonder werk en het mislopen van omzet.” De ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld.  

Schriftelijke vragen van het lid Schouten (ChristenUnie) aan de staatssecretaris van Financien en de minister van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie over het bericht dat een ontslaggolf dreigt door verhoging van het btw-tarief in de bouw.

  1. Kent u het bericht “Ontslaggolf dreigt door hogere btw in bouwsector”?[1]
  2. Wat is uw reactie op de verwachting van de Aannemersfederatie Nederland dat ongeveer 5000 banen zullen verdwijnen door het beëindigen van de btw-verlaging in de bouw? Deelt u mijn zorg over het afnemen van het aantal opdrachten in de bouwsector, met banenverlies als onvermijdelijk gevolg?
  3. Bent u met mij van mening dat de btw-verlaging in de bouw veel heeft opgeleverd voor de bouwsector aan opdrachten en (behoud van) werkgelegenheid? Bent u met mij van mening dat de btw-verlaging veel meer oplevert aan opdrachten en banen, dan dat het kost?
  4. Bent u bereid om de btw-verlaging in de bouw voort te zetten, aangezien deze sector economisch nog steeds kwetsbaar is?
Labels
Carola Schouten
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > september

Geen berichten gevonden