ChristenUnie-moties aangenomen voor dyslectische leerlingen

Cynthia Ortega-2011-webdinsdag 13 september 2011 17:52

De Tweede Kamer heeft vandaag twee moties van de ChristenUnie aangenomen om scholieren met dyslexie en dyscalculie te ondersteunen. De ChristenUnie wil met deze moties voorkomen dat kabinetsmaatregelen om het niveau van het voortgezette onderwijs op te krikken ten koste gaan van deze leerlingen.

 Het kabinet gaat de exameneisen verzwaren voor het voortgezet onderwijs. ChristenUnie-Kamerlid Cynthia Ortega is echter bang dat dit scholieren met dyslexie of dyscalculie in een lager niveau duwt. “Onderzoek wijst uit dat deze maatregelen zullen leiden tot aanzienlijk meer gezakte leerlingen, onder wie dyslectische leerlingen,” legt Kamerlid Cynthia Ortega uit. Leerlingen moeten bijvoorbeeld examen doen in een tweede vreemde taal. Dat is voor dyslectische leerlingen heel moeilijk, terwijl ze wellicht heel goed zijn in bètavakken. Ortega: “Een verzwaring van exameneisen kan dus ten koste gaan van bètatalenten, terwijl we die juist zo hard nodig hebben.”

De aangenomen moties roepen het kabinet op om te stimuleren dat dyslectische leerlingen examen kunnen doen voor een extra bètavak in plaats van een tweede vreemde taal. Ook verzoeken de moties de regering afspraken te maken met de VO-raad voor extra ondersteuning, en te onderzoeken of leerlingen met dyslexie of dyscalculie op verschillende niveaus examen kunnen doen.

 

 

Labels
Cynthia Ortega
Onderwijs

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie-moties aangenomen voor dyslectische leerlingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > september

Geen berichten gevonden