ChristenUnie: stop subsidie aan Palestijnse Autoriteit wegens verheerlijken van terreur

Joel Voordewind_Ruben Timman_top215-09-2011 17:27 15-09-2011 17:27

Op uitnodiging van de ChristenUnie vond vandaag een lezing plaats met directeur Itamar Marcus van Palestinian Media Watch. PMW is een onafhankelijke Israëlische organisatie die al jaren de uitingen van de Palestijnse Autoriteit volgt, analyseert en publiekelijk rapporteert over de daarin zichtbare trends.

Het rapport van de PMW is schokkend en toont overduidelijk aan dat het verheerlijken van Terrorisme en geweld structureel onderdeel uitmaakt van de het beleid en media-uitingen van de Palestijnse Autoriteit.

De Nederlandse overheid lijkt via de gelden die aan de Palestijnse autoriteiten worden uitgekeerd daarbij rechtstreeks betrokken. Waar in eerdere reactie minister Rosenthal aangegeven heeft dat hij geen structurele aanwijzingen had voor dergelijke praktijken van de zijde van de Palestijnse Autoriteit zijn die nu overduidelijk. ChristenUnie Kamerlid Joel Voordewind heeft daarom vandaag met PVV en SGP schriftelijke vragen aan de minster gesteld. Voordewind: ,,de minister zou er goed aan doen in elk geval een deel van de steun per direct stop te zetten. Het kan niet waar zijn dat de Nederlandse overheid dergelijke geweldspropaganda financieel ondersteunt. Daar moeten we onmiddellijk een eind aan maken dunkt mij."

Labels
Buitenlands beleid
Israël
Joël Voordewind

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > september

Geen berichten gevonden