Cynthia Ortega bevraagt minister over geruchten FOL-verdrag

22-09-2011 23:35 22-09-2011 23:35

Vandaag heeft Cynthia Ortega-Martijn schriftelijke vragen ingediend bij minister Donner van Buitenlandse Zaken over de geruchtenstroom van een mogelijke terbeschikkingstelling van faciliteiten op Bonaire ten behoeve van het FOL-verdrag. Dit zijn de vragen die zij aan de minister heeft voorgelegd:

1) Bent u ervan op de hoogte dat er ophef [1] is ontstaan over de mogelijke terbeschikkingstelling van faciliteiten op Bonaire ten behoeve van het bilaterale Forward Operating Locations-verdrag?

2) Is het juist te stellen dat er van dergelijke plannen geen sprake is, gezien ook de opmerking van de minister [2] dat de terbeschikkingstelling van faciliteiten op Aruba en Curaçao, op 2 november 2011 met vijf jaar wordt verlengd? Heeft het kabinet in de toekomst plannen om faciliteiten in Bonaire ter beschikking te stellen ten behoeve van het FOL-verdrag? Zo ja, is de minister bereid de Kamer hiervan spoedig van op de hoogte te stellen?

3) Is de minister bereid om te verklaren, en dit ook duidelijk te communiceren richting Bonaire, dat er überhaupt geen sprake is van een terbeschikkingstelling van faciliteiten voor Amerikaanse luchtverkenningactiviteiten op Bonaire ten behoeve van het FOL-verdrag? Zo nee, waarom niet?


[1] Zie ook dagblad ‘Extra’, 19 september jl.

[2] ‘Actualisering notitie “Het buitenlands beleid van het Koninkrijk in de Cariben”, p. 10, augustus 2011

Labels
Cynthia Ortega

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > september

Geen berichten gevonden