ChristenUnie en SGP pleiten voor vrijlating Nadarkhani

Joel Voordewind_Ruben Timman_top2vrijdag 30 september 2011 14:34

Kamerleden en Europarlementariërs van ChristenUnie en SGP verzoeken de autoriteiten middels een brief aan de ambassadeurs van Iran in Den Haag en Brussel Youcef Nadarkhani vrij te laten. De Kamerleden Voordewind en Van der Staaij en Europarlementariërs Van Dalen en Belder hebben in een brief aan de Iraanse ambassadeur verzocht om directe vrijlating van de voorganger en wijzen Iran op artikel 18 van het ‘Internationaal Verdrag inzake burgerrechten en politieke rechten’ dat het land heeft ondertekend.

Youcef Nadarkhani werd in 2009 opgepakt en een jaar later ter dood veroordeeld wegens afvalligheid van de islam. Het Hooggerechtshof heeft hem gevraagd zijn geloof te herroepen, wanneer hij dit niet doet volgt de doodstraf.

“Hoewel Iran mooie woorden spreekt over tolerantie gaat het land ongestoord verder met het gevangen zetten van mensen omwille van hun geloof”, zo staat in de brief.

Door middel van deze brief aan de ambassadeurs hoopt men bij te dragen aan het overtuigen van de regering in Iran om Nadarkhani volledig vrij te laten.

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > september

Geen berichten gevonden