Voordewind organiseert twitteractie tegen doodstraf Iraanse pastor

Joel Voordewind_Ruben Timman_top203-10-2011 11:24 03-10-2011 11:24

Joël Voordewind roept twitteraars op zijn actie op het sociale medium te steunen en daarmee aandacht te vragen voor Youcef Nadarkhani, een ter dood veroordeelde Iraanse voorganger. Het ChristenUnie Kamerlid zal alle retweets doorsturen naar de Iraanse ambassadeurs.

Vorige week stuurden vier politici, waaronder Voordewind, een brief aan de Iraanse ambassadeurs in Den Haag en Brussel met daarin het verzoek om Nadarkhani vrij te laten. De voorganger werd in 2009 opgepakt en een jaar later ter dood veroordeeld en is in afwachting van een rechterlijke beslissing over de uitvoer van de doodstraf.

In vijf dagen tijd twitterden meer dan duizend mensen de tekst “Protesteer tegen doodstraf Iraanse pastor. PLS RT. Jouw RT stuurt CU door aan Iraanse ambassadeur” die Voordewind op het sociale medium plaatste om extra aandacht te vragen voor het proces. Voordewind: ‘’Dinsdag willen we alle tweets verzamelen en aan de ambassadeurs sturen. Het voordeel van Twitter is dan de snelheid, er is haast geboden bij deze actie. Een keer retweeten naar al je volgers levert al snel een sneeuwbaleffect op van mensen die hetzelfde doen. Ik hoop op enorme steun voor Youcef Nadarkhani.”

Een interview van Joel voordewind over Yousef Nadarkhani kun je hieronder beluisteren

http://twitter.com/#!/JoelVoordewind

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > oktober

Geen berichten gevonden