ChristenUnie en GMV organiseren Op en TOPvrouw

05-10-2011 15:06 05-10-2011 15:06

Op vrijdag 30 September organiseerde de ChristenUnie in samenwerking met Christennetwerk GMV ‘OP en TOPvrouw’ in De Schakel in Nijkerk. Het congres werd bezocht door meer dan honderd vrouwen.

Deelneemsters werden op praktische en bezinnende wijze gestimuleerd om verantwoordelijkheid te nemen. Zo konden ze luisteren naar Mr. Flora Lagerwerf-Vergunst, vice-president bij de rechtbank van Rotterdam en oud- Eerste Kamerlid voor de ChristenUnie. De leidraad van haar verhaal: ‘Het gaat niet om mij, maar het begint wel bij mij’, waarin ze verwees naar Nehemia, wiens leiderschap begon met gebed.

Verder konden de vrouwen luisteren naar uitleg over leiderschapsstijlen. Zo had mevrouw Lagerwerf het over ‘Dienend Leiderschap’, wat zich uit in ‘anderen in hun kracht zetten’.  

In de bespreking bleek dat de cultuur waarin vrouwen opgegroeid zijn, niet altijd positief heeft bijgedragen aan een goed gevoel van eigenwaarde. Maar veel vrouwen weten zich momenteel heel goed ondersteund om de eigen (leiderschaps)talenten te ontwikkelen.

Tijdens het tweede deel van het congres was het mogelijk om aan verschillende workshops deel te nemen, zoals 'Gelijkwaardig maar niet Gelijk', 'Ambivalente Ambities','Spreken in het openbaar' en 'Leiderschapsstijlen'.  

Voor meer foto's klik hier                                         

 

                           

                     

 

Voor meer foto’s klik hier

 

 

Labels
Congres
Nijkerk

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > oktober

Geen berichten gevonden