André Rouvoet voorzitter Zorgverzekeraars Nederland en Stichting Present

Rouvoet_-_foto_Marie_Cecile_Thijs24-10-2011 10:25 24-10-2011 10:25

Mr. André Rouvoet (49) wordt de nieuwe voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). De benoeming gaat in per 1 februari 2012 en geldt voor vier jaar. Rouvoet is de opvolger van Hans Wiegel, die sinds de oprichting van ZN in 1995 voorzitter is van de brancheorganisatie van de Nederlandse zorgverzekeraars. Rouvoet is ook bij Stichting Present aangetrokken als nieuwe voorzitter.

Rouvoet was van februari 2007 tot oktober 2010 minister voor Jeugd en Gezin en vicepremier in het kabinet Balkenende IV. Sinds 1994 zat hij in de Tweede Kamer, eerst namens de RPF en sinds 2001 voor de ChristenUnie. Vanaf 1994 tot aan zijn ministerschap was hij als Kamerlid lid van de vaste Kamercommissie voor VWS en daarmee onder meer woordvoerder gezondheidszorg.

Kwaliteit en kostenbeheersing
Zorgverzekeraars Nederland is verheugd met de benoeming van Rouvoet. Als voormalig minister en vicepremier is hij uitstekend ingevoerd in het politieke en maatschappelijke debat. De nieuwe voorzitter wil met veel enthousiasme en ambitie het voorzitterschap van ZN invulling geven. Rouvoet: “Er liggen voor de zorgverzekeraars geweldige uitdagingen, in het bijzonder als het gaat om de kwaliteit en de kostenbeheersing in de zorg. Juist zorgverzekeraars, die via hun inkooprol eerst en vooral de belangen van alle verzekerden van Nederland willen behartigen, kunnen daar een sleutelrol in vervullen. Ik beschouw dat als een enorme uitdaging waaraan ik als voorzitter van de brancheorganisatie graag mijn bijdrage wil leveren.”

Felicitaties

Partijvoorzitter Peter Blokhuis: ,,De ChristenUnie feliciteert André Rouvoet met zijn nieuwe positie als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland. Zorg is voor de partij een belangrijk aandachtspunt. Dan gaat het ook om de betaalbaarheid van de zorg. André Rouvoet heeft in zijn politieke loopbaan altijd laten zien dat zijn betrokkenheid op mens en maatschappij zijn handelen bepaalt. Die combinatie past ook goed in zijn nieuwe verantwoordelijkheid en daarvoor wensen hem alle goeds toe.”

Arie Slob: ,,Ik feliciteer André Rouvoet van harte met deze belangrijke positie. Het vraagstuk van de zorgverzekeringen zal in de komende jaren veel aandacht vragen. Zorgverzekeraars Nederland krijgt met het vertrek van Hans Wiegel opnieuw een voorzitter met veel politieke en bestuurlijke ervaring. Gezien zijn achtergrond heb ik er veel vertrouwen in dat Rouvoet dat op een integere en inhoudsvolle wijze zal oppakken.”

Stichting Present
Vorige week maakte Stichting Present bekend dat Rouvoet per 1 januari 2012 voorzitter wordt. Stichting Present is 'makelaar in sociale betrokkenheid' en brengt mensen bij elkaar die  'iets te bieden hebben en mensen die iets nodig hebben'. Scheidend voorzitter Martin Jan De Jong over zijn opvolger: “In onze ogen past André Rouvoet uitstekend bij de missie van Present. In zijn politieke loopbaan heeft Rouvoet zich voortdurend ingezet voor een dienstbare samenleving waarin burgers actief zijn en naar elkaar omzien. Met hem krijgen we een ervaren en creatief bestuurder in huis met een landelijke uitstraling en netwerk.”
 
André Rouvoet zelf motiveert zijn keuze als volgt: “Present is een club naar mijn hart. Met een eigentijdse en originele formule krijgt Present mensen in beweging om zich in te zetten voor mensen in de marge van de samenleving. Het sterke vind ik dat altijd wordt samengewerkt met de bestaande professionele zorg, waardoor de geboden hulp aanvullend en versterkend is op wat er al gebeurt. Wat mij ook aantrekt is dat Present vanuit een herkenbare christelijke inspiratie werkt, maar wel nadrukkelijk iedereen erbij wil betrekken om mee te doen. Op die manier willen we een beweging op gang brengen in de samenleving waarbij steeds meer mensen het vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien.”

Labels
André Rouvoet

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > oktober

Geen berichten gevonden