Arie Slob presenteert boek: 'Altijd in beweging'

witboekNS-arie-slob19-11-2011 09:00 19-11-2011 09:00

Vandaag op de Inspiratiedag presenteert Arie Slob zijn boek 'Altijd in beweging'. De voorzitter van de Tweede Kamerfractie schrijft in zijn eerste boek openhartig over wat hem motiveert, hoe hij in de politiek terecht is gekomen en hoe hij terugkijkt op de periode die achter hem ligt. Zo geeft hij zijn visie op de oorzaken van de val van het kabinet Balkenende IV. Arie Slob kijkt in dit boek ook vooruit naar de toekomst en houdt een stevig pleidooi voor de aanwezigheid van christenen in het publieke domein. Altijd in beweging is een interessant boek voor leden van de ChristenUnie, politiek geïnteresseerden en andere christenen.

Arie Slob zelf over zijn boek in het voorwoord:

De vraag moet gesteld worden: waarom een boek? Ik kán me nu verschuilen achter de rug van Ark Media-uitgever Paul Abspoel. Dat zal ik niet doen. Al is hij degene die mij met zijn grote vasthoudendheid daarvoor uiteindelijk achter de computer heeft gekregen. Dat was in de tijd dat de ChristenUnie in de regering zat. Als historicus met een bijzondere interesse in oral history had ik in die tijd al een aantal van mijn politieke ervaringen vastgelegd, onder meer in mijn wekelijkse weblogs op mijn persoonlijke website. De gedachte om mijn ervaringen als fractievoorzitter van een regeringspartij verder vast te leggen, was al bij me opgekomen.

Op verzoek van Paul ben ik dat dan ook gaan doen. Toch kwam dit schrijfwerk stil te liggen. Mijn overvolle agenda liet het simpelweg niet toe om er frequent mee bezig te zijn. En het kabinet Balkenende IV viel ook nog eens vroegtijdig. Uitgever Paul Abspoel bleef volhouden. Uiteindelijk heeft hij mij opnieuw aan het schrijven gekregen. Niet om de  regeringsdeelname van de ChristenUnie tot in detail te beschrijven, al sta ik daar uiteraard wel bij stil. In dit boek beschrijf ik mijn leven in de politiek. Maar ook schrijf ik over de plaats die christenen in de samenleving zouden kunnen innemen. Het gaat ‘slechts’ om persoonlijke notities. Wees daarom niet teleurgesteld als niet alles aan de orde komt.

De titel van het boek, Altijd in beweging, refereert aan mijn drukke leven, maar ook aan mijn favoriete sport: hardlopen. Tevens verwijst hij naar de tekst van een Visje poster (christelijke variant op Loesje) die in het kleinste kamertje van mijn huis terug te vinden is: ‘Je kunt Jezus niet volgen als je stilstaat.’ Het is mijn verlangen en streven om zowel in mijn persoonlijke als in mijn politieke leven navolger van Jezus te zijn. Ik hoop dat dit boek daar ook van mag getuigen.

Arie Slob
Zwolle, oktober 2011

'Altijd in beweging' is te verkrijgen in de boekhandel en in webwinkels. www.izb-ark.nl

Labels
Arie Slob

« Terug

Reacties op 'Arie Slob presenteert boek: 'Altijd in beweging''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > november

Geen berichten gevonden