Reportage Egypte-reis met Joël Voordewind in 'De Vijfde Dag'

Pers-camera's-in-de-media01-12-2011 16:59 01-12-2011 16:59

Donderdagavond heeft Evangelische Omroep de reportage uitgezonden die gemaakt is tijdens de Egypte-reis van de ChristenUnie-delegatie. De delegatie was afgelopen weekend in Egypte om daar de verkiezingen te volgen en te spreken met leiders van de Koptische kerk en bloggers, journalisten en Tahrirjongeren. De uitzending is om 21:05 op Nederland 2 in het programma De Vijfde Dag.

Tijdens hun reis zijn Joël Voordewind, Peter van Dalen, Gert-Jan Segers, Shamir Ceuleers en Jonathan van der Geer gevolgd door de camera's van de Evangelische Omroep. Hieronder ziet u de programma-aankonding.

Onregelmatigheden bij Egyptische verkiezingen

De eerste vrije parlementsverkiezingen in Egypte verlopen niet overal volgens het boekje. Dat blijkt uit de waarnemingen van een delegatie van de ChristenUnie die op dit moment in Caïro wordt gevolgd door een tv-ploeg van De Vijfde Dag. Joël Voordewind, Tweede Kamerlid namens de ChristenUnie  is tijdens zijn bezoek aan Egypte getuige van onrechtmatigheden bij het stembureau waar Moslimbroeders campagne voeren voor hun partij. Dit is verboden, ook volgens de regels die door de Egyptische autoriteiten zelf zijn opgesteld.

Voordewind heeft het geval bij de Egyptische politie gemeld en daarop moesten de Moslimbroeders hun verkiezingsstand verwijderen.

Ook bij een ander stembureau zijn onrechtmatigheden gesignaleerd. Zo constateerde Vijfde Dag-verslaggever Hans van der Steeg met de CU-delegatie dat Moslimbroeders mensen hielpen met het invullen van de stembiljetten. Daarnaast zijn volgens CU-delegatielid Gert-Jan Segers de uitgedeelde stembiljetten in Koptische wijken niet gestempeld. Stemmen die met deze biljetten worden uitgebracht zijn dan bij voorbaat ongeldig.

Bekijk hieronder de reportage van EO De Vijfde Dag (vanaf minuut 21:01) of klik op de link: http://tinyurl.com/cwhvb8y

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.

Labels
Joël Voordewind

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > december

Geen berichten gevonden