ChristenUnie wil betere positie boeren

Esmee Wiegman knot wilgen14-12-2011 16:24 14-12-2011 16:24

ChristenUnie Kamerlid Esmé Wiegman wil dat boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun producten zodat de positie van de boeren verbetert. In het actieplan over de toekomst van het Europese landbouwbeleid maakt het Kamerlid zich hard voor een sterk Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB) waarin de boer als producent centraal staat. Wiegman: ,,De kern van het landbouwbeleid is al jaren hetzelfde, namelijk een goed evenwicht tussen vraag en aanbod. Hierbij is het van cruciaal belang dat boeren een eerlijke vergoeding krijgen voor hun producten om het hoofd boven water te houden.”

De ChristenUnie vindt het met het oog op de toekomst erg belangrijk dat de producent een goede prijs ontvangt voor zijn producten. Wiegman: ,,Duurzaamheid, dierenwelzijn en leefbaarheid hangen heel nauw samen met het inkomen van boeren. Er moet, zeker in tijden van crisis, geïnvesteerd worden in een duurzame toekomst, dat kan niet zonder geld.”

In het tienpuntenplan pleit de ChristenUnie onder andere voor een meer regionale aanpak van het natuurbeleid. ,,Elke boer kan op deze manier kijken wat het beste is voor zijn bedrijf en overleggen met regionale overheden over de uitvoerbaarheid hiervan. De basis voor goede voedselveiligheid en voedselzekerheid ligt bij de boer. Als we over een aantal jaren nog genoeg gezond eten willen hebben, moet er nu ruimte en geld komen voor boeren om duurzaam te produceren. aldus Kamerlid Wiegman.
 
Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Vooruit met landbouw389,1 kBapplication/pdfdownload
Labels
Esmé Wiegman
Landbouw
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > december

Geen berichten gevonden