Slob: uitkomsten rapport Deetman confronterend en beschamend

vrijdag 16 december 2011 14:34

Fractievoorzitter van de ChristenUnie Arie Slob vindt de uitkomsten van commissie Deetman confronterend: ,,Als christen vind ik het beschamend te lezen hoeveel leed mensen door geestelijken is aangedaan. Kindermisbruik, op welke plek en door die wie dan ook, is onaanvaardbaar en moet altijd worden aangepakt en, als het kan, voorkomen worden. Het rapport van de commissie lezend zijn er onherstelbare fouten gemaakt die zware littekens op mensenlevens hebben achtergelaten.”

Het rapport gaat over de katholieke kerk, maar raakt volgens Slob iedere gelovige: ,,De kerk en met hen alle christenen in Nederland hebben de verantwoordelijkheid om aan herstel van vertrouwen te werken.” De ChristenUnie vindt het goed dat de kerk in reactie op het rapport haar verantwoordelijkheid neemt door excuses aan te bieden en gaat ervan uit dat de kerk richting de slachtoffers met een vorm van genoegdoening zal komen.

Volgens Slob onderstreept het rapport van de commissie Deetman dat ook de overheid een medeverantwoordelijkheid draagt in het voorkomen van seksueel misbruik. Slob: ,,Een kind moet veilig en onbezorgd kind kunnen zijn. Die verantwoordelijkheid ligt allereerst bij de ouders en opvoeders, maar ook de overheid moet optreden als die veiligheid in het gedrang komt. Het rapport Deetman maakt duidelijk dat dat helaas noodzakelijk is.”

Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > december

Geen berichten gevonden