ChristenUnie-Kamerlid zamelt geld in voor 3FM’s Serieus Request

Joel Voordewind voor de camera-61019-12-2011 10:33 19-12-2011 10:33

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind gaat deze week onder zijn collega’s in de Tweede Kamer een inzamelingsactie houden voor de Serious Request-actie van radio 3fm en het Rode Kruis. Twee dagen voor kerst zal buitenlandwoordvoerder Voordewind de opbrengst overhandigen aan de dj’s van het Glazen Huis: ,,Het begint een traditie te worden dat de meeste Kamerleden geven aan deze indrukwekkende inzet voor het goede doel. Moeders in oorlogsgebieden zorgen vaak alleen voor hun kinderen en lopen enorme risico’s om bijvoorbeeld verkracht te worden. Zij verdienen onze hulp.”

Momenteel zijn er wereldwijd 35 landen waar moeders een groot risico lopen slachtoffer te worden van oorlogen of de directe gevolgen hiervan. Deze moeders staan er alleen voor en moeten voor alle taken opdraaien. Daarbij hebben zijn ze zelf vaak emotioneel beschadigd, voor hun eigen problemen is al helemaal geen oog. Toch zijn de moeders de spil van het gezin, vallen zijn weg leidt dit tot ontwrichting van het gezin.

Het Rode Kruis biedt deze moeders onderdak, voedsel, gezondheidszorg en psychologische hulp om hun oorlogstrauma’s (gedeeltelijk) te verwerken. Daarnaast leert het Rode Kruis de moeders om zelf voor hun bestaan te zorgen door middel van opleidingen.

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2011 > december

Geen berichten gevonden