Voordewind: met overlijden Kim Jong-Il nog weinig hoop Noord-Koreaanse bevolking

Joel Voordewind voor de camera-61019-12-2011 14:49 19-12-2011 14:49

“‘Het is voor de bevolking van Noord-Korea te hopen dat er snel een einde komt aan het dictatoriale bewind. Met het overlijden van Kim Jong-Il is er echter weinig hoop op wezenlijke verandering”, zo stelt ChristenUnie-kamerlid Joël Voordewind. Zijn zoon Kim Jong-Un is de laatste tijd al klaargestoomd als opvolger van zijn vader.

Internationale organisaties, als Open Doors stellen dat de jonge opvolger tot de hardliners moet worden gerekend. De bevolking van Noord-Korea is straatarm en kent geen enkele vrijheid. Dat geldt in het speciaal voor christenen. Noord-Korea heeft al jaren de twijfelachtige eer om de Open Doors ranglijst van vervolgde christenen aan te voeren. Voordewind roept de Minister Rosenthal van Buitenlandse Zaken dan ook op om onverkort de mensenrechtensituatie en de godsdienstvrijheid in Noord-Korea aan te blijven kaarten binnen de Europese Unie en de Verenigde Naties.
 
Klik hier als u meer wilt lezen over de situatie van de Noord-Koreaanse Christenen op de website van Open Doors, een organisatie die zich zeer inzet voor het l;ot van Christenen die om hun geloofsovertuiging worden vervolgd. 
 
 
Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Voordewind: met overlijden Kim Jong-Il nog weinig hoop Noord-Koreaanse bevolking'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2011 > december

Geen berichten gevonden