ChristenUnie in de media 20-01 t/m 27-01

indemedia-banner27-01-2012 11:19 27-01-2012 11:19

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

27-01 Een apart autonoom gebied voor Iraakse christenen in de Nineveh-vlakte is onwenselijk en werkt zelfs averechts. Dat stelden vertegenwoordigers van Aramese christenen gisteren in gesprek met politici van PVV, CDA, ChristenUnie en SGP. (Nd.nl)


27-01 CDA, Christen­Unie, SGP en PVV zijn van harte bereid vervolgde christenen in Irak waar mogelijk bij te staan. Daar in de praktijk handen en voeten aan geven, blijkt echter nog niet zo eenvoudig. (Refdag.nl)


Titia Cnossen eerste vrouwelijke burgemeester van de ChristenUnie:


27-01 Titia Cnossen wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de ChristenUnie. Cnossen verzekert op basis van haar kwaliteiten gekozen te zijn, maar vindt de primeur belangrijk voor het imago van haar partij. (Nd.nl, Hier is een abonnement voor nodig) 


27-01 Ze was er niet op uit de eerste vrouwelijke burgemeester van de Christen­Unie te worden, maar nu ze het toch is, is ze er „trots” op. Titia Cnossen-Looijenga: „Het burgemeesterschap is echt iets voor vrouwen.” Lees hier het interview met Titia Cnossen. (Refdag.nl)


27-01 Voor het eerst is een vrouw van de ChristenUnie voorgedragen als burgemeester. Het is Titia Cnossen, die burgemeester wordt van de Utrechtse gemeente Woudenberg. (Nos.nl)


Overig nieuws:

27-01 Arie Slob in de top 3 hoogstgewaardeerde politieke leiders: Roemer wordt in het afgelopen half jaar steeds beter beoordeeld, terwijl Geert Wilders juist minder beoordeeld wordt. Ook zien we dat Kees van de Staaij van de SGP en Arie Slob van de ChristenUnie steeds beter gewaardeerd worden. (Synovate.nl)


 26-01 Het ontkennen van volkerenmoord, zoals de Holocaust, wordt niet expliciet strafbaar. Het kabinet vindt dat vrijheid van meningsuiting zwaarder weegt. Dat melden bronnen in Den Haag. (Telegraaf.nl)

Een uitgebreider artikel hierover in Elsevier:
26-01 Het wordt in Nederland niet strafbaar om volkerenmoord, zoals de holocaust, te ontkennen. Voor het kabinet weegt de vrijheid van meningsuiting zwaarder. (Elsevier.nl)


26-01  Staatssecretaris Bleker (Landbouw) moet snel duidelijkheid verschaffen over de vergunning voor beroeps­vissers om op het IJsselmeer op spiering te vissen. Dat betoogt Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Arie Slob. (Refdag.nl)

25-01 Cliëntenorganisaties willen een algeheel verbod op het vastbinden van patiënten in de verpleegzorg. Dat stellen ze in de aanloop naar een debat daarover in de Tweede Kamer. O.a. Esmé Wiegman reageert. (Nu.nl

24-01 Arie Slob roept premier Mark Rutte op verantwoording te nemen en actie te ondernemen om te voorkomen dat de werkloosheid verder toeneemt.
(Politiek.blog.nl) (Hier kunt u ook het NOS fragment beluisteren over dit onderwerp)

24-01 Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, vindt dat minister-president Rutte er alles aan moet doen om te voorkomen dat de werkloosheid snel verder toeneemt. '' Rutte zit te wachten tot er nieuwe cijfertjes binnenkomen''. (Nos.nl):


 

24-01 De luchtkwaliteit in detentiecentrum Zeist wordt komende maand beter aangepakt. Eerdere maatregelen waren onvoldoende, nu komen er aanvullende. Dat zei staatssecretaris Fred Teeven (Veiligheid) dinsdag in de Kamer op vragen van de SP. ChristenUnie Kamerlid Voordewind reageert. (Telegraaf.nl)


23-01 In 'Dit is de Dag' een gesprek tussen Gert-Jan Segers, van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie en Marcel Wintels, commissielid en voorzitter van de raad van bestuur van Fontys Hogescholen over de strengere selectie van Pabo's aan de poort. Aspirant studenten krijgen daar straks ook een toets aardrijkskunde, Engels, geschiedenis, natuurkunde & biologie voor de kiezen.


 20-01 Christelijke politici blijken opvallend succesvol bij het verkrijgen van een meerderheid voor hun amendementen. VVD'er Ard van der Steur kreeg de meeste wijzigingsvoorstellen voor wetsontwerpen door de Kamer (15), gevolg door Cees van der Staaij (SGP, 9), Ger Koopmans (CDA, 8), Arie Slob (CU, 7), Elbert Dijkgraaf (SGP, 6) en Cynthia Ortega-Martijn (CU, 6). (Trouw.nl)

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media 20-01 t/m 27-01'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > januari

Geen berichten gevonden