ChristenUnie: kabinet moet meer doen tegen overgewicht

Esme lach01-02-2012 10:05 01-02-2012 10:05

De ChristenUnie vindt dat het kabinet veel meer moet doen om overgewicht tegen te gaan, nu is gebleken dat meer dan de helft van de Nederlanders te zwaar is. Kamerlid Esmé Wiegman: “De oplossingen van het kabinet om overgewicht tegen te gaan zijn veel te beperkt. We kunnen niet meer de andere kant op kijken”.

Uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu blijkt dat 60 procent van de mannen en 44 procent van de vrouwen te zwaar is. Volgens Wiegman is dit een groot probleem. “Mensen met overgewicht hebben bijvoorbeeld meer risico op het krijgen van hart- en vaatziekten en hebben meer kans op het krijgen van diabetes,” zegt het Kamerlid. “Als bedrijven, scholen en de overheid samenwerken, kunnen er afspraken gemaakt worden om gezonde voeding te stimuleren, want er is nog een wereld te winnen als het gaat om het verlagen van bijvoorbeeld zout in bewerkte producten.”

Begin maart zal de Tweede Kamer discussiëren over overgewicht. De ChristenUnie zal dan ervoor pleiten om preventieprogramma’s in het basispakket op te nemen. Minister Schippers van Volksgezondheid heeft 70 miljoen extra uitgetrokken om sportprojecten in de buurt te stimuleren, maar de ChristenUnie denkt niet dat dit genoeg is. Wiegman: “Je moet er bijvoorbeeld ook voor zorgen dat dieetadvisering terug komt in het basispakket.”

Labels
Esmé Wiegman
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2012 > februari

Geen berichten gevonden