Geloof en politiek? Daar worden we beter van!

donderdag 16 maart 2006 15:40

Rouvoet: “Mede dankzij migranten is geloof in publieke domein weer normaal”.

“De combinatie van geloof en politiek is niet eng, maar juist heel goed voor de samenleving. Daar worden we beter van!”, aldus André Rouvoet vanavond in Doetinchem. De politiek leider van de ChristenUnie sprak voor de Commissie Vorming & Toerusting van de Protestantse Kerk Nederland en de Rooms-katholieke Kerk. Het thema van de avond: Geloven doe je niet alleen thuis. Hij bespeurt een herwaardering van geloof in het publieke domein: “Dat is mede te danken aan migranten, die zich vanuit hun geloof inzetten voor hun omgeving en dat niet onder stoelen of banken steken. Kijk naar Regina MacNack, die met haar voedselbank 1300 gezinnen in Amsterdam Zuidoost aan eten en drinken helpt”.


Na alle aandacht voor Ayaan Hirsi Ali (VVD) en Bert Bakker en Lousewies van der Laan (D66) met hun kruistocht tegen religie in het publieke domein lijkt er sprake van een kentering. Rouvoet: “Het is zo klaar als een klontje dat je levensovertuiging bepalend is voor de dingen die je zegt en die je doet. Dat is zo bij een socialist en een liberaal en dus ook bij een christen. Daar is niks mis mee. Integendeel. Dat motiveert!”

In het publieke domein hebben gelovigen door de eeuwen heen een belangrijke bijdrage geleverd aan positieve ontwikkelingen. Rouvoet: “We zijn toch niet vergeten dat we de gezondheidszorg en het welzijnswerk te danken hebben aan de kerken en kloosters, die het christelijk geloof handen en voeten hebben gegeven in hun zorg voor de naaste?” Het ziet ernaar uit dat er nu opnieuw een belangrijke rol voor de kerken is weggelegd: “De overheid kan er niet zomaar vanuit gaan dat de kerken alle problemen oplossen, maar bij de introductie van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zal de grootste vrijwilligersorganisatie van het land wéér z’n verantwoordelijkheid nemen”.
Labels
André Rouvoet
In het land
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Geloof en politiek? Daar worden we beter van!'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > maart

Geen berichten gevonden