Schouten: Rutte mee naar Japan voor behoud NedCar

Carola-headerwoensdag 15 februari 2012 17:45

ChristenUnie-Kamerlid Carola Schouten vindt dat er alles aan gedaan moet worden om NedCar te behouden voor de Limburgse regio. Het Nederlandse bedrijf dreigt te moeten sluiten omdat Mitsubishi heeft besloten vanaf 2013 te stoppen met autoproductie in Europa. Daarom roept Schouten minister-president Rutte op met minister Verhagen mee te gaan naar Japan om te spreken over de situatie bij NedCar. Schouten: ,,Het kabinet moet een maximale inspanning doen om NedCar te behouden. Hiervoor legt de aanwezigheid van de premier meer gewicht in de schaal. Maar ook moet aan Mitsubishi duidelijk worden gemaakt dat zij haar verplichtingen richting de werknemers moet nakomen.”

Schouten benadrukt zich niet zomaar bij een sluiting neer te leggen, maar wil geen valse hoop geven aan werknemers van het bedrijf uit Born. ,,We moeten alles op alles zetten om een doorstart mogelijk te maken. Niet om NedCar jarenlang op subsidie te laten drijven, maar een echte doorstart, door de krachten van overheid, personeel en bedrijf te bundelen. Het vinden van een investeerder is daarvoor van cruciaal belang.” aldus het Kamerlid.

De ChristenUnie wil ook dat er duidelijkheid komt voor de werknemers over het sociaal plan. Daar heerst nu onrust over. Mitsubishi wil tot op heden geen toezeggingen doen over de financiële afhandeling. Het kabinet heeft de taak om Mitsubishi ter verantwoording te roepen.

Labels
Carola Schouten
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2012 > februari

Geen berichten gevonden