ChristenUnie in de media 18-02 t/m 24-02

indemedia-bannervrijdag 24 februari 2012 09:28

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

Zaterdag 18/2

Katholieken
Katholieken en protestanten mogen elkaar dan steeds meer vinden, ook in de ChristenUnie, er blijven wezenlijke verschillen. Bijvoorbeeld in het denken over staat en maatschappij, de rol van de kerk, gezin, school en bedrijf.
Dit artikel van het ND is een verkorte versie van de bijdrage die dr. R. Kuiper gisteren uitsprak tijdens een bezinningscongres van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie. Lees meer op de site van het WI.

Nieuw boek over moslims en christenen


Is dit boek een nieuwe christelijke confessie, ontstaan uit de directe confrontatie met de islam? Deze dagen blijkt weer eens hoe groot de kloof tussen christenen en moslims is. Politicoloog Gert-Jan Segers en theoloog Marten de Vries maken een balans op.
ND.nl

Kinderpardon
De gemeenteraad van Aalten steunt de vraag om een kinderpardon. Een meerderheid van de raad steunt een motie van de Progressieve Partij en de ChristenUnie waarin wordt gevraagd om een oplossing voor kinderen die geworteld zijn in de Nederlandse samenleving. De raadsleden willen situaties zoals onlangs die met Mauro en Sahar voorkomen.
Tubantia (gedrukte uitgave)


Maandag 20/2


Statiegeld

Op de lokale zender OOG Tv (Groningen) een item over de motie statiegeld.

Job Cohen
Arie Slob, fractievoorzitter van de ChristenUnie, reageert respectvol op het terugtreden van zijn collega Job Cohen als voorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer.
radio1.nl


Woensdag 22/2


Hongarije

In het programma Premtime verteld Europarlementarier voor de ChristenUnie Peter van Dalen over de toestand in Hongarije.
radio1.nl

Horecavergunning
De ChristenUnie in Leiden wil dat er eindelijk een oplossing komt voor een probleem, waar met name horecagelegenheden last van hebben:  Wel een vergunning krijgen, maar niet mogen doen wat erin staat of hem kwijtraken omdat zij niet strookt met het bestemmingsplan.

leidschdagblad.nl

Israël
Meindert Leerling is dinsdag door de Israëlische regering eervol onderscheiden voor zijn inzet voor Israël. Hij kreeg een zilveren boekenlegger overhandigd.

nd.nl


Donderdag 23/2


Verkeersveiligheid
De ChristenUnie in Harderwijk wil veel snellere actie om onveilige verkeerssituaties op te lossen.

hetkontaktveluwsnieuwsblad.nl


Formulieren van Eenheid

André Rouvoet, oud-partijleider van de ChristenUnie, vindt dat zijn partij een keer de knoop moet doorhakken over het al of niet schrappen van de verwijzing naar de Drie Formulieren van Eenheid (#3FvE in twittertaal) in de grondslag.

Statiegeld op blikjes
De ChristenUnie/SGP wil dat in Rotterdam ook op blikjes en kleine flesjes statiegeld wordt geheven. Met die uitbreiding moet de gemeente Rotterdam een statement maken naar de rijksoverheid. Die wil de statiegeldregeling juist helemaal afschaffen. De ChristenUnie/SGP vreest dat dat idee de gemeente geld gaat kosten. De partij denkt dat meer zwerfvuil opduikt en de schoonmaakkosten stijgen. De fractie roept het college op tegen die plannen te protesteren.
AD/Rotterdams Dagblad (gedrukte editie)

Vrijdag 24/2


Bevallingen
De ChristenUnie Wageningen vindt dat verloskundigen toestemming moeten krijgen om de busbaan te gebruiken


Labels
In de media

« Terug

Nieuwsarchief > 2012 > februari

Geen berichten gevonden