ChristenUnie in de media 05-03 t/m 09-03

indemedia-banner09-03-2012 15:35 09-03-2012 15:35

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

Ook deze week hebben weer een aantal gemeenten de motie statiegeld van de ChristenUnie aanvaard. Voor een compleet overzicht, klik hier


Zaterdag 3 maart


Genocide
In de Volkskrant een gesprek met Joel Voordewind over zijn voorstel negationisme te verbieden. (hiervoor moet u zich registreren)

volkskrant.nl

Bezuinigen
Carola schouten bij TROS Kamerbreed over de bezuinigingen

radio1.nl

 


Maandag 5 maart


Catshuisweken
Arie Slob bij Tijd voor Max over het de tussenformatie op het Catshuis. Een uitgebreid gesprek met Arie Slob als 'ervaringsdeskundige' over wat er mogelijk afspeelt in het Catshuis.

Utrecht
De ChristenUnie Utrecht vindt het mobiliteitsplan 'Utrecht Aantrekkelijk en Bereikbaar' onrealistisch.

utrecht.nieuws.nl


Hondenpoep

De ChristenUnie (CU) in Harderwijk bindt de strijd aan met hondenpoep. "Iedereen aan de kakzak", scandeert de politieke partij in een notitie, gericht aan het college van b en w.

destentor.nl


Statiegeld

Als de statiegeldregeling wordt afgeschaft, is de burger de dupe, schrijven Esmé Wiegman, Tjitske Kuiper en Alex Langius. Het systeem zou beter uitgebreid kunnen worden.

rd.nl

De ChristenUnie vindt dat staatssecretaris Atsma "een knieval maakt voor de industrie" en voorspelt dat er straks meer flessen terecht komen in de vuilverbrander en in het zwerfafval.

trouw.nl

Iraanse voorganger Nadarkhani
Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, laat weten dat hij op woensdag met Jubilee Campaign op bezoek gaat bij de Iraanse ambassadeur in Nederland. Hij zal 20.000 handtekeningen overhandigen en verzoeken om vrijlating van de Iraanse voorganger Nadarkhani.

rd.nl


Dinsdag 6 maart


De Capelse fractie van de ChristenUnie heeft wethouder Joost Eerdmans (verkeer) gevraagd zich in te spannen voor een fietssnelweg langs de A20, tussen Rotterdam en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Ad.nl, pagina 7

Passend onderwijs
Door de invoering van passend onderwijs worden sommige gereformeerde of christelijke scholenclusters opgedeeld in meer dan tien regionale samenwerkingsverbanden. Voor deze scholen moet een aparte regeling komen, vinden ChristenUnie en SGP.

nd.nl


De bezuinigingen op het personeel in het passend onderwijs moeten teruggedraaid worden. Daartoe roept ChristenUnie-Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn op tegenover de Spits.

Mond- en Klauwzeer
ChristenUnie-Kamerlid Wiegman heeft dinsdag aan staatssecretaris Bleker van Landbouw om opheldering gevraagd over de vernietiging van documenten uit het dossier over mond-en-klauwzeer (MKZ) in 2001 in Kamperveen.

rtvoost.nl

Wethouder
De 32-jarige Carlo van Dijk (ChristenUnie) volgt Albert Kok op als wethouder van Oldebroek.

destentor.nl


Woensdag 7 maart

De SGP/ChristenUnie in Goes wil dat de Nostalgische Dag in Goes wordt behouden. Net als het CDA dinsdag stelt de SGP/ChristenUnie er nu vragen over aan burgemeester en wethouders.

omroepzeeland.nl


Donderdag 8 maart


Mensenrechten in Iran

De Iraanse voorganger Youcef Nadarkhani is nog in leven en wacht op een vonnis van het Hooggerechtshof. Dat heeft de Iraanse ambassadeur Kazem Gharib Abadi woensdag bevestigd tegenover Joël Voordewind, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie.

nd.nl

De Iraanse ambassadeur heeft ChristenUnie-Kamerlid Voordewind woensdag uitgenodigd om in zijn land een workshop te komen geven over mensenrechten.

rd.nl

Dialoog
De ChristenUnie wil meer in gesprek met de samenleving. Daarom is de fractie in Veluweland ter voorbereiding op het nieuwe beleidsplan Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) gestart met een serie gesprekken.

veluweland.nl


Vrijdag 9 maart

Burgemeester
Donderdagavond is Titia Cnossen geïnstalleerd als burgemeester van Woudenberg. Een interview met dagblad Trouw.

Asielkinderombusman
In de Volkskrant vandaag een artikel over de kinderombudsman die vindt dat asielkinderen veel te lang in onzekerheid gehouden worden over hun toekomst. Dat heeft grote en ernstige gevolgen voor deze kinderen. De ombudsman presenteerde donderdag een rapport. De ChristenUnie komt al langer, samen met PvdA en GroenLinks, voor deze asielkinderen op.
Lees in de Volkskrant het interview en hier het onderzoek van de Kinderombudsman.

 

 

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media 05-03 t/m 09-03'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > maart

Geen berichten gevonden