ChristenUnie in de media 26-03 t/m 30-03

indemedia-bannervrijdag 30 maart 2012 14:34

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

Zaterdag

Europarlementariër Peter van Dalen (Christen Unie) wil de piraterij hard aanpakken. Hij is lid van de Transportcommissie en bereid met collega’s van andere partijen een motie voor om tot een steviger Europees beleid te komen.

schuttevaer.nl 


Maandag

SGP en de ChristenUnie (CU) hebben al lang een horizontale lijstverbinding bij de gemeenteraadsverkiezingen. Ook in de gemeenteraad werken de fracties, waar mogelijk, samen. De fracties hebben een voorstel gedaan om te onderzoeken hoe ze elkaar in de toekomst nog meer kunnen versterken.

Minister Rosenthal (Buitenlandse Zaken) ontkent nog steeds dat Palestijnse ministers „duidelijk zelf verantwoordelijk zijn voor haatzaaien tegen Israël en het verheerlijken van geweld.”

refdag.nl

De ChristenUnie zal het kabinetsbeleid van VVD en CDA niet steunen als er enkel bezuinigd wordt. Dat stelde CU-Kamerlid Schouten maandagavond tijdens een bijeenkomst in Den Haag.

In de raadsvergadering van gisteravond is Jurn de Vries benoemd tot buitengewoon fractielid van de ChristenUnie. Hij vervangt de in 2011 vertrokken Theo Haasdijk.

ad.nl


Woensdag

De ChristenUnie en SGP in Oud-Beijerland willen nauwer samenwerken. Een werkgroep gaat onderzoeken of na de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 één gezamenlijke fractie tot de mogelijkheden behoort.

ad.nl

De onderhandelingen in het Catshuis zijn vandaag voortijdig opgeschort. 'Een moeilijke fase', volgens de rijksvoorlichtingsdienst. In Moraalridders aan ChristenUnie-leider Arie Slob de vraag of Rutte en Verhagen bij hem aan mogen kloppen.

Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.


Donderdag

De onderhandelingen op het Catshuis gaan door. Arie Slob geeft een reactie.

De ChristenUnie gaat schriftelijke vragen stellen over het besluit deze week van het college van B en W om dwangsommen, die in 2010 zijn opgelegd aan vijf Deventer supermarkten die illegaal op zondagen open waren, niet te innen.


Vrijdag

Een klein overzicht van de berichtgeving over de nieuwe partijvoorzitter Janneke Louisa

nu.nl, trouw.nl, nd.nl

In het ND een opiniestuk van Joel Voordewind: 'Het is niet eerlijk de rekening van de financiële crisis bij de allerarmsten neer te leggen. Maar het geld van Ontwikkelingssamenwerking kan wel beter worden besteed.'

nd.nl

De ChristenUnie in Hilversum komt in actie naar aanleiding van de dit jaar pittig gestegen parkeertarieven in de mediastad

Boeren zijn vaak ongewild slachtoffer van de dierenpolitie. Dat meldt de ChristenUnie Wierden na gesprekken met boeren en inwoners van het buitengebied.


Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media 26-03 t/m 30-03'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > maart

Geen berichten gevonden