ChristenUnie in de media 02-04 t/m 06-04

indemedia-bannervrijdag 06 april 2012 13:41

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

Zaterdag

De ChristenUnie in de stad Groningen wil weten waarom de koopzondagen anders ingedeeld zijn, waardoor er nu op meer zondagen winkels open zouden gaan.

rtvnoord.nl

De Christenunie in Werkendam maakt zich zorgen over de gevolgen van het afschaffen van het statiegeld voor de gemeente Werkendam.

In de NRC van zaterdag een uitgebreid interview met Arie Slob. Hij volgde met stijgende afkeer de roerige Catshuis-week. Op ontwikkelingssamenwerking wordt mogelijk 1 miljard gekort. ,,Je weet dat het Malieveld nooit volloopt met Afrikanen en Aziaten."

nrc.nl, p 12


Maandag

Afgelopen donderdagmiddag stond de door de ChristenUnie geagendeerde brief over de landelijke monitoringsresultaten van de luchtkwaliteit op de agenda. De ChristenUnie heeft er bij het college op aangedrongen om de verbetering van de luchtkwaliteit te zien in het licht van een betere gezondheid van de stadsbewoners.

Afgelopen donderdag werd in de raadscommissie van Utrecht gesproken over het raadsvoorstel Bedrijventerreinenstrategie 2012-2020. 

utrecht.nieuws.nl


Dinsdag

De fractie van de ChristenUnie in de provinciale staten in Fryslân maakt zich zorgen over de haalbaarheid van de plannen om vanaf 2017 vier treinen per uur tussen Groningen en Leeuwarden te laten rijden. 

oogtv.nl


Woensdag

Geen Domburgse randweg waardoor Aagtekerke te veel verkeer krijgt. En geen nieuwe golfbaan in zuidelijke richting. De SGP-ChristenUnie gooide deze week de knuppel in het hoenderhok tijdens de vergadering van de raadscommissie Ruimtelijke Ontwikkeling

pzc.nl, editie Walcheren

De ChristenUnie vindt Roemenië duidelijk nog niet klaar voor de paspoortvrije Schengenzone. De partij vraagt actie van de Europese Commissie in Brussel om de welig tierende corruptie bij de Roemeense douane terug te dringen.

Met verdere bezuinigingen op komst wil de ChristenUnie dat mensen voorbereid worden op omgaan met financiële tegenslagen. Op die manier hoopt de ChristenUnie te voorkomen dat nog meer mensen met problematische schulden komen te zitten.


Donderdag

De gemeente Deventer moet de dwangsommen innen die zijn opgelegd aan supermarkten die illegaal op zondag open zijn geweest. Dat vindt de ChristenUnie in die gemeente.

Europarlementariër Peter van Dalen (ChristenUnie) ziet een kansrijke rol weggelegd voor Brabant in grotere Europese transportnetwerken.

De ChristenUnie-SGP wil niet dat er meer seksinrichtingen in Spijkenisse komen. Dat is in tegenstelling tot de wens van het college van B&W van de gemeente.

CDA en ChristenUnie in Amsterdam gaan onderzoeken of ze bij de verkiezingen voor de gemeenteraad in 2014 met één lijst kunnen uitkomen.

De ChristenUnie Leiden vindt dat de gemeente meer open moet zijn over de waarde van een pand aan de Middelstegracht dat aan de voormalige krakers van de Koppenhinksteeg wordt gegeven. Dat meldt de partij op haar website.

De ChristenUnie Ede spant zich in om het gemeentebestuur zover te krijgen dat de kans op een verblijfplaats op een zorgboerderij toeneemt. 

edestad.nl

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media 02-04 t/m 06-04'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > april

Geen berichten gevonden