Peter Ester: 'Internetfiltering moet mogelijk blijven'

Peter Ester rand fontein zoomdonderdag 10 mei 2012 11:10

"Internetfiltering door providers, zoals Kliksafe, moet gewoon mogelijk blijven.", dat vindt ChristenUnie-senator Peter Ester. Hij maakt zich grote zorgen. "Een verbod raakt onder meer de vrijheid van ouders om hun kinderen op een principiƫle manier op te voeden. Gebruikers moeten de vrijheid hebben om zelf te kiezen wat voor internet ze willen. De politiek moet zich daar niet mee bemoeien. Het wil er bij mij niet in dat internetvrijheid voor velen, alleen kan bestaan als we keuzevrijheid voor enkelen offeren."

Ester diende dinsdag een motie in, waarin hij de regering oproept om een uitzondering te maken op het principe van netneutraliteit voor filtering om principiële redenen. De bedenkers van netneutraliteit wilden in eerste instantie alleen door de gebruiker zelf te installeren filters toestaan. Minister Verhagen heeft nu toegezegd de mogelijkheden te onderzoeken. Nog voor de stemmingen van aanstaande dinsdag wordt een brief verwacht.
 
De Eerste Kamer nam dinsdag de telecommunicatiewet aan, waarin ‘netneutraliteit’ is opgenomen. Volgende week stemt de senaat nog over een Verzamelwet, waarin een uitzondering op netneutraliteit voor filtering vanuit ideële motieven onmogelijk gemaakt wordt. Die uitzondering was perongeluk in de telecommunicatiewet terecht gekomen, vanwege een stemfout van de PvdA.

Hier de hele bijdrage en de motie van Peter Ester.

Labels
Eerste Kamer
Peter Ester

« Terug

Nieuwsarchief > 2012 > mei

Geen berichten gevonden