ChristenUnie in de media 21-05 tm 25-05

indemedia-bannerdinsdag 29 mei 2012 12:41

In dit artikel bieden wij wekelijks een kort overzicht van relevante media-optredens, nieuwsberichten en interviews die over de ChristenUnie en onze politici gaan.

Zondag

De ChristenUnie heeft vastgesteld dat het geluid van dansfestival Fusion of Dance in de middag binnen de normen bleven. Wel is de fractie is kritisch over het geluid in de avonduren. Zeker na tien uur uur lijkt het erop dat het geluidsniveau boven de afgesproken normen zijn geweest.

destentor.nl


Maandag

Fractievoorzitter Wim de Jong (ChristenUnie) doet een beroep op zijn collega's in de Deventer gemeenteraad om over de eigen vooroordelen heen te stappen en hulporganisatie Scharlaken Koord toch een kans te geven.

destentor.nl

n het Nederlands Dagblad van 16 mei laat Willem Bouwman zijn licht schijnen over de manier waarop de ChristenUnie omgaat met het vraagstuk van de participatie van katholieken binnen de partij. Het ziet er voor deze groep echter minder somber uit dan hij beschrijft.

nd.nl

De fractie ChristenUnie Amersfoort heeft het college van b en w schriftelijk vragen gesteld over het Amersfoortse AZC, wat een gezinslocatie voor (bijna) uitgeprocedeerde asielzoekers moet worden. Volgens de ChristenUnie kan dit gevolgen hebben voor de Amersfoortse samenleving voor bijvoorbeeld de scholen en de gezondheidszorg.

destadamersfoort.nl


Dinsdag

Overleg tussen de ChristenUnie en ontwikkelmaatschappij Zeestad over wonen op Willemsoord heeft volgens eerstgenoemde tot goede resultaten geleid.

noordhollandsdagblad.nl

Noodfonds

De ChristenUnie is, in tegenstelling tot de vier andere leden van de 'Kunduz-coalitie', tegen het permanente Europese noodfonds. De CU voegt zich daarmee bij de SP en de PVV die ook tegen de oprichting zijn van het fonds van mogelijk 700 miljard euro. Een overzicht van de berichtgeving:

volkskrant.nl, nd.nl, nu.nl, elsevier.nl, volkskrant.nl en volkskrant.nl


Europarlementariër Peter van Dalen wil dat de Europese Commissie actie onderneemt om het bijmengen van schadelijke afvalstoffen in scheepsbrandstof te stoppen. Daarover heeft hij een Schriftelijke Vraag ingediend.

transport-online.nl

Voormalige wethouder van Ede Peter van 't Hoog wordt Statenlid voor de ChristenUnie in de povincie Gelderland.

volkskrant.nl

De fractie van de ChristenUnie heeft naar aanleiding van de landelijke berichtgeving over de aanpak van bijstandsfraude in Amersfoort vragen gesteld aan het college van b en w.

destadamersfoort.nl


Woensdag

Het stevige verzet van de ChristenUnie tegen het permanente Europese noodfonds ESM is ergens te begrijpen. De partij schaarde zich gisteren met de SGP bij SP, PVV en Partij voor de Dieren, die al langer geharnast tegenstander van dit noodfonds zijn. Erg blij word je ook niet van dit ESM.

nd.nl

Ook de ChristenUnie wil in november mee gaan doen aan de verkiezingen voor fusiegemeente Schagen.

De ChristenUnie is in Schagen, Zijpe en Harenkarspel nog niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad. In Den Helder, Hollands Kroon, Heerhugowaard, Langedijk, Medemblik en Enkhuizen zit de partij wel in de raad.

schagenfm.nl en noordhollandsdagblad.nl

ChristenUnie-Kamerlid Esm Wiegman-van Meppelen Scheppink heeft minister Schippers van Volksgezondheid Welzijn en Sport kritische vragen gesteld naar aanleiding van de uitspraak van de rechter dat CZ declaraties van de zorginstelling Europsyche niet hoeft uit te betalen.

medicalfacts.nl

Wethouder Ed Anker vindt het advies van de Raad van Cultuur, om de rijkssubsidie van vijf ton niet meer aan Museum de Paviljoens toe te kennen, ’onbegrijpelijk’. Hij zal er dan ook alles aan doen om staatssecretaris Halbe Zijlstra op andere gedachten te brengen.

almerevandaag.nl

Arie Slob vertelt bij de NOS over de opvallende rol van de ChristenUnie in het debat over het Europese stabiliteitsfonds. Tegelijkertijd presenteert de partij mede het vijfpartijenakkoord. Bij welk kamp voelt de ChristenUnie zich thuis?


Donderdag

Vergrijzing en ontgroening: meer (oudere) ouderen en minder geboorten. Ook in Langedijk wordt deze landelijke trend de komende jaren steeds meer zichtbaar. Logisch dat hier in de structuurvisie aandacht aan wordt besteed. Maar waar is de aandacht voor de ambitie: hoe blijven we jong?

dichtbij.nl

Raadslid Ina Schenkel van de ChristenUnie dringt aan op een onderzoek naar het effect van evenementen op de lokale economie in Appingedam

dvhn.nl, editie noord-groningen

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie in de media 21-05 tm 25-05'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > mei

Geen berichten gevonden