ChristenUnie: besluit Schippers over Different discutabel

2012-esme-wiegman-ap-roukema-0592dinsdag 05 juni 2012 15:43

De ChristenUnie heeft vragen bij het besluit van minister Schippers over hulporganisatie Different. De minister schreef naar aanleiding van het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) dat Different voor haar behandeling geen vergoeding meer kan krijgen uit het basispakket. “Het beeld dat er bij Different sprake is van het aanbieden van ‘homotherapie’ is nu is rechtgezet”, aldus Tweede Kamerlid Esmé Wiegman. “Maar dat psychische zorg alleen als pastorale zorg mag worden gezien, en daardoor uitgesloten van vergoeding, is discutabel.”

De ChristenUnie plaatst vraagtekens bij de manier waarop minister Schippers spreekt over homoseksuele cliënten die vanwege hun orthodox christelijke geloofsopvatting psychisch lijden ondervinden. Schippers stelt dat hierbij geen sprake kan zijn van een psychiatrische stoornis, maar slechts van een pastorale hulpvraag. Volgens Wiegman is het onderscheid tussen psychisch lijden en een geloofsopvatting niet zo simpel te maken. Een geloofsopvatting kan wel degelijk onderdeel zijn van een psychische hulpvraag. Different heeft besloten een gang te maken naar de Commissie Gelijke Behandeling.

Hieronder de eerdere berichtgeving van de ChristenUnie over het te snelle oordeel van de minister over Different:

ChristenUnie.nl » ChristenUnie roept minister op terug te komen op te snelle oordeel Different (http://www.christenunie.nl/k/nl/news/view/504137)

Labels
Esmé Wiegman
Tweede Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2012 > juni

Geen berichten gevonden