Overgangsregeling btw voor aankoop nieuw huis

2011-Carola Schouten_AP-Roukema-221-06-2012 10:07 21-06-2012 10:07

Er komt een overgangsregeling voor mensen die voor 27 april een nieuwbouwwoning hebben gekocht maar met oplevering of betaaltermijnen na 1 oktober de dupe zouden worden van de verhoging per die datum van de btw van 19 naar 21 procent. Deze huizenkopers houden recht op het tarief van 19 procent, dankzij een amendement van onder andere Carola Schouten.

VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie, de vijf partijen die eerder het Lenteakkoord sloten, hebben daarvoor een voorstel gemaakt op initiatief van Schouten. Staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) staat welwillend tegenover het voorstel.

Voorbereiding

Eind april sloten de vijf partijen een akkoord over de begroting voor volgend jaar, waar een hogere btw vanaf 1 oktober een onderdeel van is. Mensen die voor 27 april een nieuwbouwwoning kochten en die na oktober krijgen opgeleverd, hebben zich echter niet kunnen voorbereiden op de nieuwe situatie. Schouten: ,,Dit is problematisch voor de betrokkenen. Ik ben blij dat we dit kunnen oplossen met de overgangsregeling.”

De overgangsregeling kost zo'n 45 miljoen euro die onder meer gevonden wordt door het schrappen van de lagere accijns op mousserende wijn.

Labels
Carola Schouten
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Overgangsregeling btw voor aankoop nieuw huis'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > juni

Geen berichten gevonden