ChristenUnie kiest voor heldere waarden bij hervorming zorg

Arie Slob-250donderdag 06 september 2012 16:58

De ChristenUnie presenteert vanavond in Dordrecht een heldere visie op de toekomst van de zorg. De partij wil toe naar een zorgsysteem die niet langer gericht is op wat er aan mensen verdiend kan worden en wil meer mogelijkheden voor eigen regie in de zorg. Het Zorg-actieplan wordt tijdens een ChristenUnie Live avond aangeboden aan Aline Saers, Teun Stortenbeker en André Rouvoet. Lijsttrekker Arie Slob: ,,We kunnen ons zorgsysteem alleen in stand houden als we bereid zijn nu ingrijpende keuzes te maken. De keuzes gaat om meer dan geld alleen, ook om de waarden die de zorg kenmerken.”

De ChristenUnie heeft haar visie vervat in tien kernwaarden zoals waardevol, toegankelijk en betrokken. De partij wil de keuzevrijheid van de patiënt vergroten: ,,Zorg mag geen eenheidsworst worden, je moet kunnen kiezen voor een instelling die bij je past", zegt Slob. ,,Zeker als het gaat om zorg die je zelf betaalt, moet er meer keuzevrijheid komen.”

De zorgkosten blijven de komende tijd stijgen. De ChristenUnie kiest voor solidariteit en betaalbaarheid, aldus Slob.  ,,We zullen allemaal meer moeten gaan betalen, maar wij kiezen ervoor om de laagste inkomens te ontzien voor het eigen risico. Daarnaast moet het systeem op de schop. We moeten stoppen met het betalen per verrichting af van het idee dat er aan mensen verdiend mag worden. Specialisten gaan in loondienst, en inkomens van topbestuurders gaan wat ons betreft omlaag.”

Het zorgplan wordt uitgereikt Aline Saers, Teun Stortenbeker en André Rouvoet. Aline Saers is directeur van Per Saldo, de belangenvereniging van mensen met een persoonsgebonden budget. Zij is dé voorvechtster en belangenbehartiger van de PGB. Teun Stortenbeker is voorzitter van de raad van bestuur van De Hoop. André Rouvoet is voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland en oud-fractievoorzitter van de ChristenUnie.

Luister hier de reactie van Aline Saers (Per Saldo):

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Actieplan voor Zorg427,3 kBapplication/pdfdownload
Labels
Arie Slob
Tweede Kamer
Verkiezingen
Volksgezondheid

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie kiest voor heldere waarden bij hervorming zorg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2012 > september

Geen berichten gevonden