Carla Dik wil leidende rol voor ChristenUnie in groene politiek

milieu09-01-2013 11:43 09-01-2013 11:43

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber wil dat de ChristenUnie een leidende rol gaat spelen als het gaat om de groene politiek. Ze vindt dat de partij die tot nu toe nog niet heeft gehad. "Een plek in de Duurzame top 100 zou niet misstaan", zegt ze deze week in een interview met dagblad Trouw.

Dik-Faber, die in september Kamerlid werd, valt het op dat mensen zich weinig zorgen lijken te maken over het milieu. "Mensen die ik op straat spreek, vragen zich af of ze straks nog wel zorg kunnen krijgen. Over het milieu hoor ik vreemd genoeg veel minder zorgen. Terwijl de schepping niet voor zichzelf kan spreken. Wij merken nog weinig van klimaatverandering, maar in andere werelddelen leidt het tot misoogsten. Daar zit mijn drive."

"Ik wil dat de ChristenUnie een leidende rol krijgt als het gaat om groene politiek. Ik heb me al sterk gemaakt voor een energiebesparingsfonds en het verduurzamen van de voedselproductie. Daarbij moet de overheid soms juist een stapje terug durven doen. Er zijn zoveel initiatieven in de samenleving. Mensen die zelf energie opwekken. Daar ben ik erg voor."

Lees het hele interview in dagblad Trouw (6 januari 2013).

Labels
Carla Dik
In de media
Milieu
Natuur en Milieu
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Carla Dik wil leidende rol voor ChristenUnie in groene politiek'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > januari

Geen berichten gevonden