Nieuwe mediawet funest voor kleine omroepen

testbeeld-tv13-02-2013 16:51 13-02-2013 16:51

Gert-Jan Segers is geschrokken van de uitwerking van de nieuwe mediawet van staatssecretaris Dekker. De staatssecretaris haalt in zijn plannen opnieuw geld bij de omroepen vandaan. Slechts de helft van het omroepbudget gaat naar de afzonderlijke ledenomroepen. Segers: ,,Dit is een verdere aantasting van het pluriforme bestel. Dit gaat ten koste van omroepen die juist voor kleur op de wangen zorgen.”

,,Dit zorgt voor een verschraling van het media-aanbod. Den Haag en Hilversum gaan steeds meer bepalen wat we te zien en te horen krijgen, in plaats van duidelijk geprofileerde ledenomroepen die in de samenleving geworteld zijn. De rol van de NPO zou niet groter, maar kleiner moeten worden.” Dit plan is volgens Segers de bijl aan de wortel van het publieke bestel.

Voor de Nederlandse samenleving is een onafhankelijke, pluriforme en in de samenleving gewortelde publieke omroep van enorme waarde. De publieke omroep hoort mensen en groepen met verschillende religieuze achtergrond een stem te geven. Blijkbaar heeft het kabinet weinig met dit principe. ,,De omroepen hebben al een halvering van het budget achter de rug en een aantal omroepen heeft zelf besloten om zich aan te sluiten bij fusieomroepen zoals NCRV/KRO. Ik begrijp echt niet waar ze deze laatste zet aan verdienen. Het verdwijnen van deze omroepen is verlies. Ik ben daar zwaar teleurgesteld over”, aldus  Segers.

Labels
Gert-Jan Segers
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Nieuwe mediawet funest voor kleine omroepen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > februari

Geen berichten gevonden