ChristenUnie: perspectief en draagvlak nodig

tumb-arie28-02-2013 10:42 28-02-2013 10:42

Het kabinet moet perspectief bieden en draagvlak zoeken bij het nemen van maatregelen die nodig zijn om de crisis te boven te komen. De ChristenUnie noemt de CPB-cijfers die vandaag naar buiten kwamen zorgelijk. Slob is vooral geschrokken van de oplopende werkloosheidscijfers. ,,Er komen dit jaar 90.000 werklozen bij, het kabinet moet mensen zonder werk weer perspectief bieden. Een sociaal akkoord tussen werkgevers en werknemers is hierbij cruciaal. Het kabinet moet hiervoor, en voor andere noodzakelijke maatregelen, steun zoeken in de Tweede Kamer en daarbuiten.”

Slob wil voorkomen dat het kabinet van de ene CPB-berekening naar de andere strompelt. ,,Alleen met korte termijnmaatregelen komen we er niet. We moeten kijken naar toekomstgerichte hervormingen. Burgers en bedrijven moeten weer vertrouwen krijgen, zodat de bestedingen weer toenemen en de economie weer aangezwengeld wordt.”

De ChristenUnie vindt het belangrijk dat het begrotingstekort wordt teruggedrongen, maar Slob waarschuwt voor bezuinigingen die meer kwaad dan goed doen. ,,Bezuinigen is onvermijdelijk, maar we moeten ook maatregelen nemen om het voorzichtige economische herstel in 2014 te ondersteunen.”

Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: perspectief en draagvlak nodig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > februari

Geen berichten gevonden