ChristenUnie: reiziger moet geen proefkonijn zijn in Fyra

Carla Dik klein27-02-2013 11:03 27-02-2013 11:03

De ChristenUnie wil dat staatssecretaris Mansveld meer garanties geeft voor reizigers van de Fyra. Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber: ,,De NS heeft mooie woorden over het voorop stellen van kwaliteit, maar concrete toezeggingen voor de reiziger zijn er veel te weinig.” De ChristenUnie wil strengere eisen voor de tijdelijke intercity Den Haag-Brussel en wil ook dat deze blijft rijden zodra de Fyra weer gaat rijden.

Dik-Faber: ,,De reiziger mag niet weer proefkonijn worden. Laat de Fyra zich eerst maar een half jaar bewijzen zonder problemen.”  Het Kamerlid is blij dat er vanaf 11 maart weer 8 intercities per dag gaan rijden tussen Den Haag en Brussel ter vervanging van de Fyra. ,,De reizigers op dit traject zijn nu al maanden aangewezen op een reis met veel overstappen. Gelukkig is er straks weer een rechtstreekse verbinding.”

Minder tevreden is de ChristenUnie met de eisen die de staatssecretaris stelt aan de tijdelijke intercity. Dik-Faber: ,,Een uitval van 7% van de treinen wordt geaccepteerd en als de schuld bij anderen ligt dan wordt zelfs nog meer uitval toegestaan. Dat is veel te veel. Er is geen enkele spoorconcessie waarbij de vervoerder zoveel treinen mag laten uitvallen. Ook de eisen voor punctualiteit zijn veel lager. Ik vrees dat de reizigers naar Brussel de komende maanden te maken krijgen met veel vertragingen en de NS kan daar dan niet meer op aangesproken worden. De staatssecretaris moet veel strenger zijn!”  

Ook lijkt het er op dat de tijdelijke intercity zal verdwijnen als de Fyra weer gaat rijden. Dik-Faber: “We hebben gezien tot wat voor ellende dit kan leiden voor de reiziger. Dat moet je niet opnieuw willen. Laat de treinen maar een poosje allebei rijden. Dan kan gelijk worden aangetoond of er naast de snelle Fyra ook markt is voor een goedkopere intercity die op meer plaatsen stopt.” 

Labels
Carla Dik
Tweede Kamer
Verkeer & Vervoer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: reiziger moet geen proefkonijn zijn in Fyra'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > februari

Geen berichten gevonden