Piet Adema beoogd partijvoorzitter ChristenUnie

Piet Adema-7656 (foto Arjo Kleinhuis)vrijdag 01 maart 2013 09:03

Piet Adema wordt vandaag officieel voorgesteld als kandidaat-partijvoorzitter van de ChristenUnie. Hij vervult daarmee de vacature die is ontstaan door het vertrek van Janneke Louisa. Vanuit verschillende partijgeledingen is Piet Adema voorgedragen en daarna door de selectiecommissie benaderd met de vraag zich beschikbaar te stellen. Tijdens het Uniecongres op zaterdag 13 april in Ede wordt gesproken en gestemd over de voordracht van Adema.

Het Landelijk Bestuur herkent in Piet Adema een voorzitter die verschillende groepen mensen kan verbinden en visie heeft op de toekomst van de ChristenUnie. Waarnemend voorzitter Klaas Tigelaar acht hem in staat het proces van vernieuwing waar de partij voor staat vorm te geven. Adema is geen onbekende binnen de ChristenUnie. Hij bekleedde verschillende functies binnen en buiten de partij, onder andere als Gedeputeerde van Friesland en Burgemeester. Op dit moment is hij politiek secretaris van het partijbestuur.

Bevlogen en authentiek

De selectiecommissie, die in opdracht van het Landelijk Bestuur de selectieprocedure heeft uitgevoerd,  vindt  Adema een bevlogen en authentieke bestuurder die de ChristenUnie van binnenuit goed kent. ,,Hij beschikt over een heldere visie op de rol en toekomst van christelijke politiek in Nederland en daarbuiten en de positie die de ChristenUnie daarin heeft. Adema beschikt over leidinggevende capaciteiten en is in staat anderen te motiveren. Hij kan zijn mening helder, overtuigend en geloofwaardig formuleren”, aldus Jacqueline Koops, voorzitter van de selectiecommissie.

Adema wil meebouwen aan een partij van smaakmakers, die als herkenbare christenen werk willen  maken om de samenleving sterker te maken: ,,Ik zie christenen op allerlei fronten bezig in hun dorp of stad. De ChristenUnie wil hen vanuit de politiek helpen om het verschil te maken.”

Verkiezing algemeen bestuurslid

Naast de voorzitter zal op het Uniecongres ook een algemeen bestuurslid gekozen worden. Het Landelijk Bestuur draagt Fred Ruiten voor als opvolger van Bert Boerman. Ruiten is een registeraccountant die partner is van EFK Interim-management en advies. Hij heeft veel bestuurservaring, als penningmeester en als voorzitter. Hij is onder andere penningmeester van het NBG. Zijn bestuurlijke en financiële competenties zijn volgens de selectiecommissie een waardevolle aanvulling voor de al bij het Landelijk Bestuur aanwezige competenties.

Partijvernieuwing

Op het partijcongres wordt ook een voorstel voor partijvernieuwing besproken. De leden krijgen in het nieuwe model meer inspraak. Zo wil het bestuur naar een ledenpartij toe en wordt een ledenraadpleging voor de verkiezing van een lijsttrekker voorgesteld. Meer informatie over het ChristenUnie-congres van 13 april vindt u op www.christenunie.nl/congres                         

Labels
Bestuur
Partij
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Piet Adema beoogd partijvoorzitter ChristenUnie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > maart

Geen berichten gevonden