ChristenUnie verwelkomt burgerinitiatief ‘Ik ben onbetaalbaar’

gelijkheid16-05-2013 17:28 16-05-2013 17:28

De ChristenUnie is blij met het initiatief van Lianne, Sara, Natasja en Chantal (allen 23 jaar oud) om via minimaal 40.000 handtekeningen een Kamerdebat af te dwingen over hun voorstel om betaalde seks niet langer toe te staan. ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers: ,,Ik vind dit een hartverwarmend initiatief en een steun in de rug voor de strijd die wij voeren tegen mensenhandel en gedwongen prostitutie."

"Deze meiden komen op voor hun leeftijdsgenoten die vaak in gedwongen situaties lichamelijk en geestelijk worden uitgebuit. Het lijkt me goed dat de Kamer zich over dit initiatief debatteert, zeker nu we keer op keer zien dat het huidige beleid er niet in slaagt om dwang en uitbuiting te bestrijden. Het model waar zij voor pleiten en wat mijn sympathie heeft geldt niet alleen in Zweden, maar ook Noorwegen, Ierland en Frankrijk hebben een duidelijke lijn getrokken of overwegen dat: een vrouwenlichaam is niet te koop.”

Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers werkt zelf momenteel aan een initiatiefwetsvoorstel die de bezoeker van uitgebuite prostituees strafbaar stelt. De bezoeker moet zich er van vergewissen dat een prostituee geen slachtoffer is van mensenhandel en uitbuiting.

Teken hier het burgerinitiatief

Labels
Gert-Jan Segers
Mensenhandel en prostitutie
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie verwelkomt burgerinitiatief ‘Ik ben onbetaalbaar’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > mei

Geen berichten gevonden