ChristenUnie wil geen megaprovincie

Gert Jan Segers - klein21-05-2013 19:27 21-05-2013 19:27

De ChristenUnie wil dat het kabinet stopt met de plannen voor de vorming van een megaprovincie waarin Noord-Holland, Utrecht en Flevoland moeten opgaan. Tweede Kamerlid Segers diende daarom een motie in tijdens het debat hierover dinsdag. Segers: "Nu wordt de kloof tussen burger en politiek nog verder vergroot en neemt het vertrouwen in de politiek nog verder af. Het versterken van de positie van de burger doe je niet door het gemeentelijke en provinciale bestuur op nog grotere afstand van diezelfde burger te plaatsen.”

,,Minister Plasterk zou er goed aan doen zijn energie te gebruiken voor echte problemen, in plaats van provinciale en plaatselijke bestuurders in de gordijnen te jagen met zijn plannen voor samenvoeging en opschaling van provincies en gemeenten."   Segers: ,,Eindeloos samenvoegen van gemeenten en een provincie van meer dan 4 miljoen burgers versterken de positie van de burger niet, maar vervreemden hem van dat bestuur. Het is een heilloze weg. Het helpt ook niet echt in de verstandhouding met lokale bestuurders, juist nu veel taken worden overgedragen naar gemeenten.”

Bestuurlijke drukte

Bestrijden van bestuurlijke drukte doe je volgens Segers niet door éxtra bestuurlijke drukte te veroorzaken. ,,Dankzij dit kabinet zijn veel bestuurders van drie provincies en tientallen gemeenten nu al maanden druk met een opschaling, waarvan het zeer twijfelachtig is of die er ooit komt. Want inmiddels heeft de minister de 100.000+-grens uitgegumd en onlangs is het plan van de 5 landsdelen uitgesteld, behalve de Noordvleugelprovincie”, aldus het Kamerlid.

Labels
Gert-Jan Segers
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil geen megaprovincie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2013 > mei

Geen berichten gevonden