Peter Ester: 'Misstanden in prostitutie ferm bestrijden'

Peter Ester - Foto: Anne Paul Roukema / ChristenUnie28-05-2013 16:05 28-05-2013 16:05

'De talrijke verhalen rond mensenhandel, uitbuiting, intimidatie, mishandeling en verkrachting in de prostitutie kunnen niet genegeerd worden.' Dat zei ChristenUnie-senator Peter Ester tijdens het Eerste Kamerdebat over de nieuwe wet die misstanden wil aanpakken en de prostitutieleeftijd verhoogt naar 21 jaar. De behandeling van de wet ligt al sinds oktober 2012 stil, maar is nu weer opgepakt.

Ester: 'Het liefst zagen wij een verbod op prostitueebezoek en het strafbaar stellen van de klant. Dat is helaas nog een brug te ver voor veel andere partijen."  ChristenUnie Tweede Kamerlid Gert-Jan Segers werkt in de Tweede Kamer wel aan een initiatiefwetsvoorstel om klanten strafbaar te stellen die willens en wetens gebruik maken van uitgebuite prostituees, maar daar geen melding van doen.

Het debat over wetgeving met betrekking tot regulering van prostitutie en het bestrijden van misstanden in de seksbranche moet nu echt een afronding krijgen, vindt senator Ester. "Het heeft lang genoeg geduurd. Misstanden moeten ferm worden bestreden en slachtoffers moeten effectief beschermd worden. Gemeenten - de VNG - en politie vragen om scherpere beleidsrichtlijnen en verzoeken om een snelle implementatie van een registratieplicht. Het wordt tijd dat de politiek daar aan tegemoet komt."

De Eerste Kamer debatteert nog de hele dag over dit onderwerp en zal naar verwachting volgende week over de wet stemmen.

Lees hier de hele bijdrage van Peter Ester aan het debat

Lees hier meer over het wetsvoorstel op de website van de Eerste Kamer.

Lees ook meer over dit onderwerp in ons dossier Mensenhandel

Labels
Eerste Kamer
Mensenhandel en prostitutie
Peter Ester

« Terug

Nieuwsarchief > 2013 > mei

Geen berichten gevonden